Najzanimljiviji sajt Balkanasolarna braca
Lekare u Pakistanu zbunio je slučaj braće, koji su u javnosti poznati kao "solarni dečaci". Dečaci stari devet i 13 godina ponašaju se sasvim "normalno" tokom dana kada su aktivni ali,...

kada Sunce zađe, obojica su u vegetativnom stanju, postaju nepokretni i ne mogu da govore i jedu

Tri brata, Šaib (13), Abdul Rašid (9) i Ilia (1) Hašim, poznati kao "solarna deca" preko dana su apsolutno prosečna, zdrava deca.

Mohamed Hašim, otac ove neobične braće, dolazi iz Balučistan provincije. Otac i majka dečaka su bliski rodjaci koji, osim "solarne braće", imaju dva zdrava deteta a dvoje dece im je umrlo u ranom detinjstvu.

"Moji sinovi dobijaju energiju od Sunca" jednostavno tumači otac "solarne dece".

Ovakvo stanje dečaka je začudlo mnoge i strane stručnjake koji su takođe vršili ispitivanje...

"Uzeli smo ovaj slučaj kao veliki izazov. Naši lekari pokušavaju da pronađu uzrok zbog kojeg su dečaci aktivni tokom dana, dok noću ne mogu ni da otvore oči, niti da progovore ili jedu do svitanja", izjavio je profesor medicine na Pakistanskom institutu za medicinske nauke Javed Akram.

Lekari su već odbacili mogućnost uticaja sunčeve energije jer dečaci mogu da se kreću i funkcionišu i u mračnoj sobi tokom dana ili po kišnom vremenu.

Braća su u procesu opsežne medicinske opservacije u glavnom pakistanskom gradu Islamabadu nakon čega će uzorci njihove krvi biti poslati u inostranstvo na ispitivanje.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala