Najzanimljiviji sajt Balkana
Dvojica Nemaca su uspešno dizajnirala gadget olovku pod imenom "Lernstift" ova olovka bi možda bila dobra pomoć budućim generacijama pri učenju pravopisa,usput ispravljajući "doktorski švrakopis".........


Računarski programer Falk Wolsky, došao je na ideju olovke "Lernstift" koja ispravlja rukopis i pravopisne greške kada je uvidio da bi se greške u pravopisu njegovog sina mogle izbeći kada bi se 10-godišnjak više koncentrisao kada piše.

Takio se Falk udružio sa Danielom Kaesmacherom i njih dvojica su stvorili prototip olovke koja ispr tj gadgeta "Lernstift". "Olovka za učenje" radi na bateriju koja pokreće mali kompjuter(OS Linux) a poseduje ugrađeni i WiFi čip.

Senzor pokreta detektuje neuredan rukopis i pogrešno napisane reči koje zatim uspoređuje s bazom podataka te tako vibrira ukoliko se napisana i pravilna reč ne podudaraju.
 
Zasad Lernstift olovka spravlja pravopis i neuredan rukopis raspoznaje dva jezka nemački i engleski jezik.Ali ukoliko ova olovka doživi uspeh na tržištu dvojica inovatora i dizjanera  obećavaju kako će s vremenom se dodavati sve više jezika u ovu neobičnu olovku.

"Lernstift olovka" će  se moći kupiti od novembra meseca 2013. godine, a cena će kad izađe na tržište  biti između 130 i 150 evra.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala