Najzanimljiviji sajt Balkana


savitljivi "samolepljivi" TV LG
Iako nije u pravom smislu reči ovo i nije neka zanimljiva vest ipak je jako zanimljivo kao tehnološki proizvod. Kompanija LG je dizajnirala čudo od tehnologije televizor koji se postavlja na zid veoma lako, baš kao i magnet na frižider....

Na događaju u Južnoj Koreji elektronski gigant LG je predstavio nevjerovatni 55-inčni TV sa savitljivim ekranom, koji se na zid pričvršćuje pomoću magneta.

LG savitljivi  "samolepljivi" TV je debeo  manje od milimetra, dijagonala mu je 55 inča, a težak je tek svega dva kilograma! 

Istina, radi se o konceptu za koji se ne zna kada će se naći u proizvodnji i prodaji. Svrha prezentacije je bila najaviti LG-jeve planove da se fokusira na proizvodnju OLED ekrana.

Iako zvuči neverovatno, konstruktorima je nekako pošlo za rukom da smeste sve u tako tanank TV aparat. Uz ovaj najmršaviji TV  ide i magnetna podloga koja se najpre postavi na zid, a zatim se televizor samo zalepi za nju.

Ukoliko vam se ne sviđa položajili mesto TV-a, samo odlepite tv i podlogu i prikačite na drugi zid. Jedina mana supertankog televizora mogla bi da bude cena od 9.000 dolara pa ko "voli da gleda neka izvoli" ....Inače, kompanije LG i Samsung proteklih nekoliko godina prave savitljive ekrane Tako će Samsung će sledeće 2016. godine proizvesti potpuno savitljivi smartphone

 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1