Najzanimljiviji sajt Balkanageografsko mesto "države" Liberlend
Na ničijoj zemlji između Srbije i Hrvatske proglašena je najmanja "nezavisna suverena država" na Balkanu, površine sedam kvadratnih kilometara
.Država se zove Liberlend, a njen "predsednik", je čeh Vit Jedlička ...

Vit poziva sve koji poštuju princip „živi i pusti druge da žive“, a nisu ekstremisti, da se dosele novostov rena država između Hrvatsdke i Srbije, Liberlend leži na obalama Dunava između Bačkog Monoštora i Zmajevca.

Jedlička tvrdi da je "država“ nastala potpuno u skladu sa međunarodnim pravom jer je osnovana na ničijoj zemlji koju u okrivu razgraničenja nisu tražile ni Srbija, ni Hrvatska.

Cilj osnivača nove države jeste da stvore društvo u kojem mogu da prosperiraju pošteni ljudi, a da im država ne zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima. Jedan od razloga za osnivanje Liberlenda je sve veći uticaj interesnih grupa na funkcionisanje država i sve gori uslovi za život ljudi.
zastava "države" Liberlend

 Osnivače inspirišu Monako, Lihtenštajn ili Hongkong, piše na zvaničnom sajtu nove "države" 

Vit Jedlička iz marginalne stranke desnice bliske bivšem premijeru i predsedniku Češke Vaclavu Klausu, izrazio je nadu u saopštenju da će „nezavisni, suvereni Liberlend“ najpre priznati upravo Srbija i Hrvatska kojima se sprema da pošalje diplomatske note o tome, a da će ga potom priznati i ostale države sveta.

Liberlend ima zastavu, grb, ustav i zakone, a iako se zastava zavijorila tek početkom ove sedmice, već deli "državljanstva" i poziva sve pod uslovom da nisu komunisti, neonacisti ili ekstremisti, a ne želi ni zločince kažnjene za teža krivična dela.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala