Najzanimljiviji sajt Balkana

geografsko mesto "države" Liberlend
Na ničijoj zemlji između Srbije i Hrvatske proglašena je najmanja "nezavisna suverena država" na Balkanu, površine sedam kvadratnih kilometara
.Država se zove Liberlend, a njen "predsednik", je čeh Vit Jedlička ...

Vit poziva sve koji poštuju princip „živi i pusti druge da žive“, a nisu ekstremisti, da se dosele novostov rena država između Hrvatsdke i Srbije, Liberlend leži na obalama Dunava između Bačkog Monoštora i Zmajevca.

Jedlička tvrdi da je "država“ nastala potpuno u skladu sa međunarodnim pravom jer je osnovana na ničijoj zemlji koju u okrivu razgraničenja nisu tražile ni Srbija, ni Hrvatska.


Cilj osnivača nove države jeste da stvore društvo u kojem mogu da prosperiraju pošteni ljudi, a da im država ne zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima. Jedan od razloga za osnivanje Liberlenda je sve veći uticaj interesnih grupa na funkcionisanje država i sve gori uslovi za život ljudi.
zastava "države" Liberlend

 Osnivače inspirišu Monako, Lihtenštajn ili Hongkong, piše na zvaničnom sajtu nove "države" 

Vit Jedlička iz marginalne stranke desnice bliske bivšem premijeru i predsedniku Češke Vaclavu Klausu, izrazio je nadu u saopštenju da će „nezavisni, suvereni Liberlend“ najpre priznati upravo Srbija i Hrvatska kojima se sprema da pošalje diplomatske note o tome, a da će ga potom priznati i ostale države sveta.

Liberlend ima zastavu, grb, ustav i zakone, a iako se zastava zavijorila tek početkom ove sedmice, već deli "državljanstva" i poziva sve pod uslovom da nisu komunisti, neonacisti ili ekstremisti, a ne želi ni zločince kažnjene za teža krivična dela.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

Posetioci sajta koji koriste Operu

Posetioci sajta koji koriste Operu pregledač (browser) na desktop računarima. Molimo vas da odblokirate naš sajt od adblock opera dodatka  (vidi sliku)  Jer...održavanje ovog websajta moguće je zahvaljujući prihodima od reklama i oglašavanja.HVALA UNAPRED😊 što ste, dozvolili da vam ovaj sajt prikazuje reklame/oglase
zareklame

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1