Najzanimljiviji sajt Balkana

longlit lavirint
Longleat Hedge Maze (Longlit lavirint) se nalazi u bašti oko dvorca Longleat u Engleskoj,koji se nalazi u blizini sela Horningsham odnosno u blizu grada Varminster. I ovo je najduži lavirint ( od žive ograde) na svetu! Dizajniran je i napravljen još 1975 .godine...


Dužina lavirinta odnosno hodnika je dužine 2,72 kilometara,dok je visna zidova od žive ograde oko  2.5 metraT. akođe ovaj ogormni lavirint se prostire na površini od oko 1,5 hektara zemljišta, a sastoji se od 16.000 engleskih tisa. Sa ovi brojkama ovo je To je najduži na svetu lavirint
longlit lavirint
Kolikoa je veličina ovog lavirinta govori i to da bi se orezala ova ogomna živa ograda najdužeg lavirinta na svetu potrebno je skoro više od mesec dana! A orezivanje ograde obavlja na svakih 6 meseci!


Lavirint u Longlitu ima nekoliko ćorsokaka dok je na nekoliko mesta postavljeni mali mostovi kako bi posetioci mogli lakše videti gdje se nalaze, a tu je i središnji deo u kojem se nalazi mali toranj.
Longleat lavirint
Nemojte da vas zavaraju ove slike i da vam se ovaj lavirint  čini tako malim.Uzbudljiva šetnja najdužim lavirintom sveta Longlitom može potrajati i do sat i po vremana lutanja.

Naravno u današnje vreme uz GPS uređaj ili Google maps uređaje mnogi su "varali" lavirint a i u slučaju da zalutate uvek su tu potokazi.Ipak mislimo da je avantura i da mnogo lepše "okusiti" čari najdužeg lavirinta sveta,onako na običan i fer način zar ne?

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala