Najzanimljiviji sajt Balkana

pozemni bunker
Od nedavno milijarderi dobili su mogućnost da kupe luksuzne stan u podzemnom bunker (zgradi) tako prežive eventualnu kataklizmu na Zemlji ovaj podzemni luksuzni bunker.....

za multimilijardere nalazi se na  tajnoj lokaciji blizu grada Konkordije u Kanzasu...

Bunker je pravljen u nekadašnjim nuklearnim silosima napravljeni su stanovi čija se cena kreće između 1,5 miliona i 4,5 miliona dolara.

Silos je pre nekoliko godina kupio Lari Hol i pretvorio ga u luksuzno sklonište baš na vreme da preživi "apokalipsu" 21. decembra 2012. godine.
pozemni bunker
Iako je čovečanstvo preživelo taj dan "kataklizme", ipak još mnogi drugi veruju da je smak sveta  blizu.Takozvani “stanovi za preživljavanje” nalaze su u dve zgrade nekadašnjeg silosa, a stanovi jednog od  podzemnih silosa od njih su već rasprodati.

Stanari će imati pristup biblioteci, bazenu, baru, bioskopu, spa tretmanima i mnogim vidovima zabave.Vlasnici pasa će imati gde da šetaju svoje ljubimce, a moguće je i baviti se raznim sportovima kao što su streljaštvo i penjanje po veštačkoj steni
pozemni bunker
U slučaju nuklearnog rata ili neke druge katastrofe, kompleks stanova je osmišljen tako da obezbeđuje čist vazduh, vodu i hranu za 70 osoba za narednih pet godina.

Kompleks stanova ima svoje izvore električne energije, rezervoar za vodu zapremine oko 300.000 litara i sistem za pročišćavanje vazduha koji može da izdrži nuklearni, biološki ili hemijski rat. Povrće se proizvodi u hidroponskoj bašti, a zgrade sadrže i ribnjak. Kompleks ima i ambulantu, prostorije za telekomunikacije, meteorološku stanicu.
pozemni bunker
Manji stanovi mogu da prime do pet osoba, a veći do 10, a svi su potpuno opremljeni i imaju kupatila sa đakuzijem.Enterijer im je “ultra moderan” sa osvetljenjem koje imitira sunčevu svetlost i video ekranima koji prikazuju scene po izboru.
pozemni bunker
Silos je sagrađen od betonskih zidova debljine oko tri metra, a vrh će biti pokriven kupolom dizajniranom da izdrži vetrove od oko 800 kilometara na čas.Kad dođe do armagedona, po vlasnike stanova i stanare će doći oklopno vozilo koje će ih odvesti u njihove luksuzne stanove za preživljavanje.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala