Najzanimljiviji sajt Balkana

omar najduza macka
Omar je bio klasično malo mače kada se okotilo 2013.godini kada ga je u kuću dovela Stefi Herst. Međutim, sada je mačak Omar tokom godina porastao više od obične mačke, te je postao predugačak...Njegova današnja dužina je 120 centimetara i mogao bi da bude proglašen za najdužu domaću mačku na svetu.!

Nakon što je stekao internet slavu, sa njegovom vlasnicom su stupili u kontakt iz Ginisove knjige rekorda da im pošalje Omarove tačne mere.

Herstova iz Melburna podelila je na Instagramu fotografiju mačka Omara, koja je zatim podeljena više od 270.000 puta.

Mačak Omar inače, pripada rasi mejn kun. Obično ustaje oko pet ujutru, za doručak pojede činiju hrane za mačke, po kući se malo šunja, igra u dvorištu, odspava na trambulini i za večeru pojede sirovo kengurovo meso.

"To je jedino meso koje hoće da jede", objašnjava njegova vlasnica.

Sa 14 kilograma,(prosečna tećina mačaka je oko 3,5-4,5 kg) Omar je previše težak da ga često podižu, a Herstova koristi kavez za pse da bi ga nosila kod veterinara.

"Zauzima mnogo mesta u krevetu, pa ostaje van sobe tokom noći", kaže vlasnica.

Na kraju da kažemo i ovo, da je trenutni rekorder je mačka Ludo koja pripada takođe rasi mejn kun, iz Wakefielda iz Zapadnog Jokšira i njena dužina je 118 centimetara.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1