Najzanimljiviji sajt Balkana

madzionicari koji stradali od svojih trikova

Svima nam je poznato da mađioničari se igraju sa umovima gledalaca vekovima. Mnogim mađioničarima neki trikovi su doneli svetsku slavu ali nekima i ono najgore smrt! .... Tako su nekimađioničar pogunuli pokušavajući da izvedu perfektno svoje trikove

U nastavku ovg teksta saznaćete kako i koji su to mađioničari poginuli pokušavajući izvesti svoje trikove

Vilijam Robinson (Čung Ling So)

Vilijam je bio američki mađioničar, ali se na sceni kao i van nje, predstavljao se kao kineski. Njegov trik je podrazumevao da uhvati metak koji je asistent iz pištolja ispalio ka njemu.

Iako je mnogo puta uspeo da prevari masu i izvede ovaj trik, tokom jednog nastupa, očigledno fatalnog po njega, on je pogođen u grudi nakon čeka je umro. Poslednje reči su mu bile: "O, moj Bože nešto se dogodilo, spustite zavesu!"

Džon Miler

Mađioničar poznat i kao Balabrega, bio je poznat jer je delio šou sa čuvenim Hudinijem. Njegov trik je podrazumevao da šest žena nestane u plamenu. Za ovaj trik mu je bila potrebna znatna količina gasa, a tokom nastupa u Latinskoj Americi imao je problem sa nabavkom istog.
Umesto njega je kupio acetilen, i dok je postavljao sve na bini za početak tačke, došlo je do eksplozije koja je usmrtila mađioničara i asistenta.

Janaka Basnajake

U želji da obori rekord i bude najduže živ zakopan, u 2012. godini, Janaka je odlučio da se po treći put oproba u tom smelom podvigu. Kako je dva puta sahranjivan na po tri i šest sati, mislio je da će i treći da uspe, ako samo malo poveća satnicu. Ipak, posle sedam i po sati on nije uspeo da preživi.

Doktor Hensli

U želji da pokaže jedan od najstarijih trikova, stavljanje oštrice u usta, Hensliju je oštrica otpala od drške i "skliznula" niz grlo. Preminuo je zbog unutrašnjeg krvarenja, jer doktori nisu uspeli da izvade oštricu iz njega.

Fantastični Džo

Na Noć veštica 1992. godine, Džozef Burus je bio vezan lisicama, zaključan u sanduku i zakopan u grob sedam metara ispod zemlje. Nakon što su sedam tona cementa i prljavštine pobacali preko sanduka, Džo nije preživeo, već je bio slomljen od težine kojom su prekrili sanduk.

Čarls Rovan

Južnoafrički mađioničar je bio obučen i vezan u ludačku košulju čekajući da auto brzinom od 45 kilometara na čas udari u njega. On je trebao za samo nekoliko sekundi da se oslobodi i pobegne, ali trik mu nije uspeo, pregažen je tokom svoje tačke.

Sa samo 23 godine, Džef je stavio sebi lisice i lance i tegove, u nadi da će moći da se oslobodi okova pod vodom. Džef je uspeo da se oslobodi ali zbog jakih vetrova i velikih talasa nije uspeo da dopliva do obale, pa se udavio.

Veliki Lafajet

Tokom tačke jedan od asistenata velikog mađioničara je oborio lampu koja je izazvala požar koji je krenuo da se širi po bini. Gledaoci su mislili da je to deo tačke uprkos uzvicima zaposlenih da krenu ka izlazu. Pozorište je spaljeno do temelja i većina Lafajetove ekipe, kao i on sam je nastradalo.

Njegovo telo je kremirano. Međutim, radnici su tokom raskrčivanja ispod pozornice kasnije pronašli ugljenisane ostatke za koje se ispostavilo da su Lafajetovi, jer je njegov dubler bio na pozornici za vreme tačke.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala