Najzanimljiviji sajt Balkana

majmun prekid struje u keniji

U Keniji je jedan majmun izazvao kvar na elekro mreži ovaj kvar pogodio celu zemlju, kada je pao na transformator kod hidrocentrale Gitaru, saopštila je danas kenijska kompanija za proizvodnju struje KenGen....Neobični događaj desio se ovog utorka oko 12 časova kada se majmun popeo na hidrocentralu Gitaru, u centru zemlje, i zatim pao na transformator.


Pad je izazvao preopterećenje drugih postrojenja i gubitak više od 180 megavata u centrali, što je izazvalo elektro kvar u celoj Keniji navela je ta kompanija, koja je najveći proizvodjač struje u pomenutoj zemlji.

Kvar je popravljen nakon skoro četiri sata kada se ponovo uspostavilo redovno napajanje strujom u zemlji.

Generalni direktor kenijske nacionalne elektro kompanije "Kenya Power", Danjel Tare, rekao je da su postrojenja hidrocentrale KenGena obezbeđenja električnim ogradama da bi se udaljile divlje životinje. On je izrazio žaljenje zbog tog "izolovanog incidenta" i rekao da kompanija ispituje rešenja da još bolje obezbedi svoja postrojenja.

Dok su iz elektro distribuccije "KenGen" saopštili da je elektrana obezbeđena električnom ogradom koja treba da spreči divlje životinje da ulaze unutra.

"Žao nam je zbog ovog izolovanog incidenta i potrudićemo se da nađemo način da bolje obezbedimo naše elektrane" navedeno je u saopštenju.

Što se tiče majmuna, on je preživeo pad i predat je Kenijskoj službi za faunu, navela je kompanija KenGen.

Gitaru je jedna od najvećih hidrocentrala u istočnoj Africi, nalazi se 180 kilometara severoistočno od Najrobija, i jedan je od glavnih izvora energije u zemlji.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1