Najzanimljiviji sajt Balkana
Ovaj naslov zaista zvuči kao neka vest pa možda i jeste....za nas je zanimljiva vest.!MakerBot replikator 2 je prvi 3D "štampač" koji omogućava korisnicima da stvore neku stvar,igračku,nakit,ili deo od plastike.....

Uz pomoć Marker Bot 2 3D štampača korisnici će moći da gledaju kako njihove kreacije nacrtane na računaru oživljavaju pred njihovim očima.

Ovaj "štampač" replikator umesto mastila za štampanje na papiru kao što koristi konvencionalni štampač,3D replikator koristi posebnu bio plastiku koja je u stanju da stvara delove ili predmete sloj po sloj.

Izlaskom na tržište ovog MarkerBot 2 3D replikatora,korisnici će biti u početku kako se kaže ograničeni veličinom za kreiranje na objektima.Tako da će moći kreirati "proizvode" do 410 kubnih centimetara u obimu - odnosno veličini prosečne cipele.Težina ove mašine nije velika svega 11.5 kilograma,ne zauzima mnogo prostora.Korisnici će imati na raspolaganju bio plastiku u bojama plavoj, beloj, naradžastoj, kao i u sivoj.

Makerbot 2 će se koliko se čini naročito će se dopasti pronalazačima,dizajnerima kao i Star Trek fanovima koji će se sigurno oduševiti ovim replikatorom koji izgleda kao da je stigao pravo sa broda Enterprise.

Da kažemo i to da će cena MarkerBot2 replikatora biti oko 2,199 dolara (1,365 funti).Cena kako kaže sam proizvođač ove mašine će biti ( kako se nadaju) dosta pristupačna hobiste,kao i za profesionalce.A mi vam u nastavku donosimo 2 videa i kako radi i šta sve sve može napraviti od Makerbot 2 replikatora...Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala