Najzanimljiviji sajt Balkana
dve fotografije marsa različitih boja

Prvo pitanje u nastavku za sve da li nas NASA laže u vezi Marsa ili ne? Mars kao planetu obično opisuju nekada kao "crvena planeta" ipak ako je suditi po ovom video snimku koji ćete videti u nastavku ukazuje na to, da ovaj opis nije baš najadekvatnji!....
 
Astronomi amateri se ne slažu sa onim kako NASA predstavlja svetskoj javnosti planetu Mars.Svi znamo da NASA planetu Mars predstavila kao planetu crvenkaste boje! 
 
Ali ovome se protive, astronimi amateri jer  smatraju da NASA ne prikazuje Mars svetskoj javnosti onako kako on zaista izgleda, već da za slikanje površine ove planete koristi sočiva pomoću kojih dobija fotografije na kojima dominira određena nijansa crvene ili narandžaste boje piše sajt Webtribune
 
Isto tako, neki od zvaničnih snimaka ove planete su objavljeni u crno-beloj boji, da bi se, kako astronomi amateri tvrde, izbeglo otkrivanje navodno prave istine o Marsu.
 
Ono na šta oni skreću pažnju je to da je tlo Marsa liči zemaljskom tlu i da je sličnih boja.Takođe astronomi amateri tvrde da na površini ima vode, a planeta ima i atmosferu nalik Zemljinoj. Sve u svemu, po njihovim tvrdnjama planeta Mars je veoma slična našoj planeti Zemlji.
 
Da bi dokazali svoje tvrdnje, astronomi amateri su napravili ovaj zanimljiv  video snimak koji poredi različite fotografije Marsa koje je napravila NASA, sa fotografijama koje su zabeležili drugi astronomi (amateri) i nezavisni fotografi.
 
Pogledajte video snimak i sami procenite ko govori istinu i da li je sve baš tako kako tvrde astronimi amateri:
 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala