Najzanimljiviji sajt Balkana19-godišnja Jean Hilliard u stanju smrznutosti kada je otkrivena
Ova misteriozna i čudna priča dogodila se decembra, davne 1980.godine i dan danas zaokuplja pažnju
. Tada 19-godišnja Jean Hilliard  doživela je saobraćajnu nesreću  u blizini gradića Lengbija na zaleđenom putu kada se vraćala svojim roditeljima....

Ona je svojim automobilom uletela u jarak. Pošto je doživela udes na relativno udaljenoj lokaciji, odlučila je da krene peške po pomoć.Jer se bojala da se u automobilu živa ne smrzne .I tako je krenula slabo odevena

Da stvar bude što gora, napolju je bila zima sa temperaturom -22 stepena Celzijusa. Smrznuta i iscrpljena, Jean je hodala 3 kilometra i nakon 6 sati izgubila je svest te je pala u sneg.I ostala da leži u noći, u snegu narednih 6 sati na -22 stepena ispod nule.

Sledećeg dana, jedan od komšija ( neki tvrde da je to bio priajtelj) je primetio njeno smrznuto telo, na ulazu ispred kuće te iako je mislio da je mrtva, odlučio je da je odnese u bolnicu.

Kad je stigla u opštu bolnicu Fosston u Minesoti, koža Žan Hilrad je bila previše tvrda od srmzavanja da bi inekcija mogla dopreti do kože da bi joj doktori dali intravenozno hranjenje.Čak joj nisu mogli ni jedan jedini deo tela da pomere koliko je Žan bila smrznuta. Njena temperatura je bila isuviše niska da bi se mogla registrovati na termometru.

Lice joj je bilo ukočeno i skroz belo kao što je kod mrtvaca a oči su bile čvrste i nisu regaovale na svetlo. A puls joj se jedva registrovao kroz smrznutu zaleđenu kožu,imala je svega 12 otkucaja u minuti.

Njeno celo telo je bilo smrznuto i tvrdo kao komad mesa kada izvadite iz dubokog zamrzavanja. izjavio je tada doktor. Doktori su rekli da je izgledala kao ledena skulptura.Trebalo je započeti proces odmrzavanja tela.Te su je umotali u električne jastućiće

Tokom noći dogodilo se pravo čudo. Njena ramena i ruke su se počele topiti, i nakon tri dana, ona je mogla da pomera obe  svoje noge.

 ''Ne mogu objasniti zašto je ona živa, ''  izjavio je Dr. George Sather, koji je pomogao u lečenju Jean Hilliard,'' Bila je mrtva hladana u bukvalnom smislu reči i ovo što joj se dogodilo da je oživela je pravo medicinsko čudo '' dodao je na kraju intervjua tada DrGeorge Sather

Doktori su rekli kako nikada nisu videli ovakav slučaj. Usled smrzavanja čak joj nisu bile oštećene moždane funkcije ni jedan deo tela joj nije bio odstranjen zbog promrzlina. Nakon 49 dana, devojka je napustila bolnicu bez ijedne fizičke posledice.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala