Najzanimljiviji sajt Balkanamedved

U zoo-vrtu u Poznaju ostali su zaprepašteni kada je Medvedica Evka iščeprkala staru bombu iz Drugog svetskog rata te se poigravala se njom, ali je na molbu ljubazno bombu predala pirotehničarima.....Naši medvedi su vanzemaljski inteligentni. Danas je svet spasila Evka koja je našla artiljerijsku granatu iz vremena Drugog svetskog rata.

Ljubazno je predala pirotehničarima. Izvinjavamo se zbog gužve, taj događaj nismo planirali, navodi se u saopštenju Zoo-vrta u tom gradu na zapadu Poljske.

Čuvari medveda čim su shvatili da Evka među zubima ima bombu, medvede su zatvorili u objekat udaljen 100 metara gde su njihovi kavezi, pozvali policiju, a oni pirotehničare koji su granatu prevezli na pilogon i bezbedno detonirali.

Na svu sreću, nije bilo potrebe da se evakuišu posetioci Zoološkog vrta, pošto je Evka staru zaostalu bombu našla u delu ispusta koji nije dostupan posetiocima, već samo zaposlenima.

Evka je za svoj spasilački tragački poduhvat dobila i nagradu - veliku teglu meda.

Slučaj je pratio i krizni štab regiona. Na sreću, medved je bio toliko pametan da bombu nije detonirao. Ovo je valjda prvi takav slučaj u Poljskoj“, rekao je za poljske medije portparol regionalnih vlasti Tomaš Stube.

Deo Zoološkog vrata gde su medvedi je nekada bio šuma, a po celoj Poljskoj i danas se u šumama, a tokom građevinskih radova na ulicama, pa čak i pri renoviranju zgrada, povremeno nailazi na zaostale bombe iz Drugog svetskog rata.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala