Najzanimljiviji sajt Balkana
Neka mesta na našoj planeti Zemlji baš imaju dugačke nazive od koji bih vam se" jezik umorio" od izgovaranja ili bi odustali na pola puta od njihovog čitanja ili izgovaranja.Otlrićemo vam imena tih dugačkih destinacija....

Na prvom mestu  je Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu - brdo na Novom Zelandu.Ovih celih 85 slova koje predstavljaju svetilište maorske kulture upisano je u Ginisovu knjigu rekorda kao mesto sa najdužim imenom na svetu.Ako niste u stanju da ga igovorite tu je skraćena verzija brda - Taumata.

U Velikoj Britaniji,u Velsu, za ljubitelje seoskog turizma postoji selo sa 58 slova u nazivu - Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.A opet i hladnoj

Finskoj,turisti mogu da posete močvarno područje Ateritsiputeritsipuolilautatsijanka koje se nalazi nedaleko od arktičkog kruga.

U Holandiji može se obići živopisno selo Gashelterboerveenschemond, koje se nalazi svega nekoliko kilometara od gradića Gashelternijveenschemond.

I u SAD postoji mesto sa nemogućim nazivom.To je jezero Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg koje se nalazi u gradu Vebster, u saveznoj državi Masačusets.

Tweebuffelsmeteenskootmorsdoodgeskietfontein je farma u Južnoj Africi, na 200 kilometara od Pretorije, ali i naziv jedne popularne južnoafričke pesme.

U Indiji,u državi Andra Pradeš,postoji železnička stanica koja nosi naziv Venkatanarasimharajuvaripeta ili Venkatanarasimha Rajuvaripet.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala