Najzanimljiviji sajt Balkana

MeTro hirursko lepilo
Biomedicinski inženjeri iz Australije i SAD-a izumeli su elastično hirurško lepilo koje do sada kako oni tvrde najbrže zatavara rane i to u roku od 60 sekundi!...

Revolucionarni proizvod hirurško lepilo koje su nazvali "MeTro" će u skorijoj budućnosti da spašavati mnogo brže ljudske živote nego do sada.

Ubrizgavajuće lepilo, pravi se od prirodnog proteina tropaelastina i sme se ubrizgavati direktno u ranu. 

Kada se tretira UV svetlom, hirurško lepilo ''MeTro'' formira svojevrsni pečat čak i na mokrom tkivu i tako eliminiše potrebu za šavovima i flasterima.

Elastičnost proizvoda -lepila, ide u korist operacijama na organima koji menjaju oblik i veličinum, kao što su pluća i srce.

Novoizumljeno lepilo ''MeTro'' se rastapa za svega nekoliko sati, zbog čega se drastično smanjuje vreme oporavka bolesnika.

Istraživanje je pokazalo da je lepilo brzo i uspešno zatvorilo rezove u arterijama i plućima glodara i svinja.

Profesor Toni Veis poredi ovaj novi medicinski proizvod "lepilo za rane" s onim od silikona, koje se koristi oko kupatilskih i kuhinjskih pločica.

"Kada gledate MeTro, možete videti da deluje kao tečnost, popunjava praznine i odgovara obliku rane. Potencijalne aplikacije su snažne – od lečenja ozbiljnih unutrašnjih rana nastalih u automobilskim nesrećama i ratnim zonama pa do poboljšanja bolničkih operacija." kaže   Profesor Toni Veis

Očekuje se da će ovo hirurško lepilo ''MeTro'' biti dostupno za lečenje ljudi u naredne tri godine.!

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala