Najzanimljiviji sajt Balkana
Istorija je do sada "milion" puta pokazala da kad god je neko hteo da uništi drugu kulturu,uvek je posezao za njenim bibliotekama.Tako je milioner Brevster Kej (50) došao na zanimljivu možda pomalo suludu ideju koju polako sprovodi u delo....

On je davno pre osnovano neprofitnu organizaciju i želi da napravi kopiju najveće biblioteke današnjice - interneta.!Na sajtu ovog milionera  možete možete pogledati kako je internet izgledao pre 15-ak godina godina uz monoštvo knjiga koncerata,filmova..

Arhive,milionera Brevstera Keja sadrže neverovatnih 200.000 elektronskih knjiga (svakodnevno se objavljuje po hiljadu), 100.000 koncerata i 700.000 filmova,se nalaze u San Francisku i poznatoj Aleksandriji,jer u tom gradu( Aleksandriji) je pre dve hiljade godina izgorela najveća biblioteka na svetu.

Do sada je na privremeno skladištenje knjiga koje dođu do iz celog sveta Brewster Kahle je potrošio skoro 3 miliona dolara.U svaki kontejner može da stane oko 40.000 tomova knjiga A do sada,Kahle je skupio oko 500.000 knjiga.On misli da sam magacin je dovoljno velik da može u njega da stane oko 1 milion naslova.

Svi sadržaji na njegovom sajtu su dostupni besplatno.Ovakvu zamisao je imao Google,ali na njihovu žalost prošlog meseca protiv njih podneta tužba,pa su tako za svaku skeniranu knjigu morali da plate kaznu od 750 dolara.!

Ipak kod milionera Kejla njegova firma to radi sa velikom pažnjom i do sada nisu imali nikakvih problema kao Google sa zakonom i knjigama kao niti pritužbi.Cilj milionera Brevstera Keja  je da napravi kopiju svake knjige na svetu koja je ikad napisana od strane čoveka.

 "Znam da je ovo skoro nemoguće,ali vredi sanjati i pokušati"" kaže on.I tako polako milioner Brevster Kej stvara Aleksandrijsku biblioteku našeg doba,u kojoj će se moći naći za svakoga po nešto.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala