Najzanimljiviji sajt Balkana


Palice indija neveste

Gopal Bargava indijski ministar, uručio je sveže venčanim Indijkama drvene palice, koje se koriste za pranje veša ,pozvavši ih da ih koriste ...

kao oružje u slučaju da im se muževi okrenu alkoholu ili počnu da ih zlostavljaju.

700 nevesta je tako od inidjskog ministra dobilo palice koje su dobile na masovnom venčanju koje je organizovala vlada središnje indijske države Mađa Pradeš.

Na palicama su ispisane poruke poput "Za batinanje pijanica" i "Policija ne mora da interveniše".

Bargava je mladama savetovao da najpre porazgovaraju s muževima, dodavši da bi trebalo da "puste palice da govore" ako muževi ne budu hteli da ih slušaju.

Ministar je novinarskim medijma izjavio da ovim potezom želi da skrene pažnju na nedaće s kojima se suočavaju ruralne žene, često izložene maltretiranju od strane muževa alkoholičara kao i nasilnika

"Nije reč o nameri da se žene isprovociraju niti da se podstaknu na nasilje, već palice imaju za svrhu upravo da spreče nasilje", objasnio je, dodavši da se žene žale kako im muževi postaju nasilni kad se napiju, da im uzimaju ušteđevinu i troše je na piće.

Ministar je naručio oko 10.000 palica za raspodelu nevestama širom indijske države Mađa Pradeš.

Inače, mnoge indijske države uvele su oštre mere protiv alkoholozma proteklih godina, zabranjujući ili ograničavajući prodaju alkohola u pokušaju da smanje nasilje podstaknuto konzumiranjem alkoholnih pića.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1