Najzanimljiviji sajt Balkana
Zvanično je i potvrđeno od strane Ginisove knjige rekorda da je ovaj automobil koji vidite na slici najniži automobil na svetu.Da bi se proglasio najnižim vozećim automobilom na svetu automobil je morao biti izmeren od zemlje pa do svoje najviše tačke....

Automobil,je nazvan Mirai (što na japnaskom znači budućnost).Delo je studenata i nastavnika automobilskog  inženjeringskog odela Okajama Sanio gimnazije u gradu Asakuchi u Japanu.Dimenzije ovog najnižeg automobila na svetu  to jeste njegova visina je svega 45.2 centimetra.

Kada ga pogledate izgleda baš kao neka dečija igračka što ustvari i nije,jer ovaj automobil ima dozvolu  da se u Japanu legalno vozi po putevima.Mada kako navode jedini problem mu možda mogu predstavljati ležeći policajci,zbog njegove visine.

Automobil,Mirai pokreće šest malih baterija.Motor i kontrolne komponente malog Mirai-ja ,uključujući baterije iz "Q-car",su izašle iz proizvodnog pogona "CQ motors" iz Japana.Šasija,sam izgled automobila,vešanje,upravljački sistem,svetla,sedišta i svi ostali delovi su razvijeni i kreirani od studenata inžinjeringa OKajami Sanio gimnazije.

Oni su potukli dosadašnji Ginisov i svetski rekord najnižeg automobila koji je držao Britanac Peri Vatkins iz 2009 godine,sa visinom od 48cm koliko je bio visok njegov "Flatmobile".A vi usput pogledajte i video kako izgleda Mirai kada se vozi..

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala