Najzanimljiviji sajt BalkanaSalcburška kocka
1885. godine radnik austrijske livnice Rajdl lomio blok lignita koji je iskopan negde u Volfsegu u Austriji ,dok je Rajdl lomio bolk lignita otvorio je pukotinu u rudi i u njoj pronašao gvozdenu kocku neobičnog izgleda.Kocka je imala mnogo rupa i šavova, uz neobičnu boju i fisure po sredini. ...


Zajedno, uz dozvolu kompanije, odneli su je u muzej Hajmataus u Beču.Iduće 1886. godine, rudarski inženjer Adolf Gurlt je objekat prijavio bonskom Društvu prirodnjačke istorije, da je misteriozna kocka tj Salcburška kocka obavijena tankim slojem rđe i da ima specifičnu gravitaciju od 7,75. Teži 785 grama,te su njene dimenzije 67 x 67 x 47 milimetara.

Četiri strane su relativno ravne dok su preostale dve, koje su na suprotnim stranama jedna od druge, konveksne. Prilično duboki žleb ide oko celog objekta.Gurlt je tvrdio da se radi o meteoritu. Međutim, buduća istraživanja su ovo u potpunosti negirala.

Analize koje su izvršene sredinom šezdesetih godina prošlog veka od strane Bečkog muzeja prirodnjačke istorije nisu pronašle nikakve tragova nikla, hromijuma ili kobalta u gvožđu, što je definitivno isključilo kao mogućnost da je u pitanju nebesko telo, a oborena je i hipoteza da se radi o piritu.
Salcburška kocka
Ustanovivši da se radi o veštački napravljenom proizvodu nepoznatog porekla, od materija stare barem 60 miliona godina, a zbog niskog sadržaja magnezijuma, počelo se tvrditi da se radi o odbačenom gvožđu, te da je nekada korišćen kao balast u ranom rudarstvu.Ni ovo nije u potpunosti prihvaćeno, pošto se takođe veruje i da se nalazila u procepu starom 20 miliona godina.!


Tako neki tvrde za ovu "Salcburšku kocku" Sada se radi o ostatku vanzemaljskog broda ili njihovog satelita koji je pao na Zemlju u vrlo davnoj prošlosti kada su nam oni dolazili u posetu.Opet neki drugi veruju da nije u pitanju deo broda već vanzemaljski skupljač podataka namerno instaliran u planinu koji u sebi krije arhivirane informacije o događajima na našoj planeti.

Dok treći misle da se radi o dokazu da je nekada davno postojala vrlo napredna zemaljska civilizacija koja je uništena u kataklizmi.Na kraju šta je u pitanju tj šta je Salcburška kocka  pokazaće vreme...A do tada pustite mašti na volju...
izvor:telegraf.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala