Najzanimljiviji sajt Balkana

curosity
Na jednoj od fotografija ( vidite dole) koje je NASA-in rover Curiosity snimio na Marsu, pojavilo se misteriozno svetlo!?.Kada je "otkriveno " misteriozno svetlo mnogi zagovornici o vanzemljcima su rekli da je to dokaz postojanja života na Crvenoj planeti Mars...


Iako iz NASA trenutno ne mogu objasniti o kakvom je svetlu reč koje je uslikao Kjurositi, kako rekosmo mnogi misle da je to dokaz inteligentnog života na Marsu ?! Ben Biggs, urednik časopisa All About Space kaže da je ipak za sada je javnosti je dopušteno špekulisati, ali NASA je organizacija poznata po vjerodostojnoj nauci. Moraju iscrpiti sve ostale mogućnosti pre nego se upuste u istraživanje manje realnih fenomena.

Neki veruju da je reč o signalu kojeg šalju "Marsovci"
"Ovo je možda znak da postoje inteligentna bića ispod površine te da se služe svetlom baš kao i mi.Ovo nije odsjaj od sunca, niti nuspojava fotografskog procesa  napisao je urednik portala UFO Sightings Daily.

Misteriozna svetlost
A iz NASA tvrde:"Na hiljadama fotografija koje primamo od Curiosityja, one s jarkim svetlima pronalazimo gotovo svake sedmic. Takav odsjaj mogu izazvati kosmičke zrake ili sunčev odsjaj na kamenoj površini,a to bi moglo biti ujedno i najverojatnije objašnjenje misteriozne svetlosti na  na ovoj fotografiji", objašnjava Justin Maki iz JPL-a, vođa tima koji je stvorio i upravlja navigacijskom kamerom.
misteriozno svetlo
Misteriozna svjetlost se ne pojavljuje na fotografijama koje su snimljene s kamerom koja se nalazi na levoj strani rovera Curiosity što sugeriše na to da se radi o izgubljenim podacima, piše NBC.

Bilo kako bilo ova "misteriozna svetlost" i dalje ostaje pos vemu sudeći misterija i za NASA-u i za zagvornike koji veruju u vanzemljce i život na drugim planetama.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala