Najzanimljiviji sajt Balkana

klerksdorp sfera kugla
Gotovo 200 misterioznih metalnih kuglica takozvane "Klerksdorp kugle" veličine 2,2 do 10 cm pre nekoliko decenija (30-ak godina) iskopali su rudari u rudniku srebra Otosdala u zapadnom Transvalu u Južnoafričkoj Republici ....


Misteriozne metalne sfere - "Klerksdorpove kugle" su i dan danas još uvek velika tajna i misterija za naučnike! Po procenama naučnika ove kugle su stare oko 2.8 milijardi godina, što je za ljudsko shvaćanje prilično nepojmljivo.!

Neverovatno je i to što kamen u kojem su pronađene potiče iz prekambrija! Naučnici smatraju da su nastale prirodnim putem tj. procesima. Neke od njih imaju urezana tri paralelna žleba oko ekvatora što deluje pomalo zbunjujuće i čudno

Pronađene su dvie vrste ovih metalnih neobičnig kugli: jedna je napravljena od plavičastog metala s belim mrljama, dok je druga šuplja i napunjena belom spužvastom tvari.?!

Ko ih je i zašto napravio, zasad ostaje prava misterija naučnicima kao i istraživačima...

Ovaj pirofilit (Al2Si4O10(OH)2) prilično je mek mineral i ima tvrdoću 3 po Mosovoj lestvici, a formiran je sedimentacijom pre 2,8 milijardi godina.  S druge strane kugle, koje imaju vlaknastu strukturu iznutra s ljuskom, veoma su tvrde i ne može ih ogrebati čak ni čelik.!
misteriozna klerksdorp sfera - kugla niko ne zna šta je 

Čini se da su sfere (kugle) toliko delikatno precizno izbalansirane da bi se, čak i s moderom tehnologijom, morale napraviti u nultoj gravitaciji.?! Po nekim pričama i tvrdnjama čak i naučnici u NASA su potpuno zbunjeni kada su ih pregledali te nisu mogli da pronađu nikakvo naučno i normalno objašnjenje za ove misteriozne metalne kugle tkz. "Klerksdorpove kugle".

Ako su sfere zaista veštačku napravljene i imaju ekstremno drevno poreklo, koja li je onda bila njihova svrha?

Valuta? Jesu li to možda primeri neke strane valute? Poznato je da su se za novac neke drevne kulture koristile drugim objektima umesto novčića i papira.

Signal iz svemira? Jesu li ove Klerksdorp kugle možda nekakav "signal" iz svemira? "Fizički signali” možda su pouzdaniji na većim udaljenostima u svemiru nego elektromagnetni ili neki drugi signali na bazi energije.?

Municija? Možda su ove metalne kuglice primeri drevne municije, koja se čuvala ili ispaljivala s njihove trenutne lokacije.

Talismani? Možda su napravljene zbog nekih magičnih razloga? Možda ih je neko koristio sa sposobnošću viđenja aure ili neko tko se razume u psihometriju.?

Umetnost? Informacija? Pojačavač signala za praćenje? Zaštitni nosač za biološki materijal?

Na žalost pitanja je mnogo ali (nekog pravog naučnog) odgovora na pitanje šta su, šta predstavljaju i ko je napravio ove misteriozne neobične "Klerksdorpove kugle za sada nema odgovora.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1