Najzanimljiviji sajt Balkanapozivi misteriozni

Svet je pun misterija, neki događaji koji se dese ostaju zauvek (možda) nerazjašnjeni. Brojni pokušaji da se otkriju ti čudni misteriozni događaji ostaju nerešivi i dan danas. U nastavku, donosimo vam pet misterioznih telefonskih poziva koji su se desili ili su se prekinuli na čudan način.... 
Za dole navedene događaje i "pozive smrti" i dan danas nema nekog logičnog objašnjena niti tragova te su ostale "obavijene" velom misterije.

1. Misteriozni poziv koji je najavio smrt Kenedija

Oko 10 sati ujutro, telefonski operater u Oksnardu u Kaliforniji primio je poziv sledeće sadržine: "Predsednik će umreti u sledećih desetak minuta! Deset je minuta prošlo, a žena sa druge strane žice je i dalje govorila kako će biti pucnjave u svim prozorima u 10:30, kako je vlada preuzela sve i slično. Spustila je slušalicu u 10:25. Operater je pretnje otpisao, s obzirom na to da je predsednik dnevno dobijao na desetine njih. A i Kenedi ionako nije bio u Kaliforniji".
Međutim, u povorci u Dalasu, u 10:30, kao što je to nagovestio ženski glas telefonskom operateru, ubijen je J. F. Kened i to baš s prozora, što je žena takođe “prorekla".

Zanimljivo, Kenedi je trebalo ranije da prođe deonicu na kojoj je ubijen, ali je kasnio, jer se zaustavljao i rukovao s prolaznicima. Operater se kasnije setio i da mu je ženski glas nakon 10:10 rekao da će predsednik umreti u 10:30, dok se u pozadini čula zvonjava drugog telefona i dizanje slušalice. Dakle, operater je primio informaciju od samog ubice ili njegovih saradnika.
Iako se radi o stvarnim događajima i policija nikada nije utvrdila ko je bio sa druge strane žice, teoretičari zavere kažu da je to bila glumica Karin Kupkinet. Ona je pronađena mrtva u svom stanu šest dana nakon ubistva predsednika, a veruje se da je znala poverljive informacije o ubistvu, s obzirom na to da je njen otac bio prijatelj Džeka Rubija, čoveka koji je ubio Osvalda i čoveka okrivljenog za ubistvo Kenedija.

2. Misteriozni slučaj devojke nestale 1965.godine

Mlada Džudit Hajams bez traga je nestala 1965. godine u Koral Gejbelsu na Floridi. Njen automobil pronađen je u Atlanti, sa krvlju na zadnjem sedištu. Hajams je bila trudna i nedavno se razvela, pa je bila na udaru brojnih kritika i osuda, s obzirom na društvo i kulturu 60-ih godina u SAD-u.

Ona je samo nekoliko dana ranije zakazala ilegalni abortus kod mađarskog lekara Džordža Hadjua, koji baš i nije imao neku reputaciju. On je optužen zbog “zavere da se izvrši abortus”, ali izvukao se sa kaucijom i napustio zemlju.
Onda su svi zaboravili na Džudit Hajams. Ali, dve i po decenije kasnije, 1990. godine, policiju u Koral Gejbelsu nazvao je radijski voditelj iz Nebraske, koji je tvrdio da ima informacije o nestanku mlade žene. Kada je policajac uzvratio poziv, s druge je strane bila zbunjena osoba koja nije znala o čemu ovaj priča. Voditelj mu je objasnio da nikada nije pozvao policiju i da nema pojma o Džudit.

Na kraju je ispalo da je policiju nazvao neko iz potpuno druge države, pretvarajući se da je poznati radijski voditelj. Nešto kasnije stigao je još jedan poziv, a muškarac s druge strane tvrdio je da je Hajams živa i da živi u Omahi. Kad je stigao treći poziv, muškarac s druge strane predstavio se kao informant FBI-ja koji je u mađarskoj upoznao Dr. Hadjua, a kao dokaz verodostojnosti ponudio je i njegov broj koji se poklapao. Policijski narednik koji se bavio ponovno otvorenim slučajem, pozvao je ekipu emisije “Nerešene misterije”, a nakon emitovanja stiglo mu je i anonimno pismo.

Džudit Hajams nije živa. Došla je da obavi abortus, a kad je dobila injekciju anestetika, njen organizam reagovao je vrlo burno. Imala je alergijsku reakciju, a sve što je moglo biti preduzeto, učinjeno je, ali je reakcija bila fatalna. Telo je bačeno u zaliv Biskajne. Ali, niko uključen nikada nije pronađen, kao ni anonimni pozivaoci, ni telo nesretne Džudit, a misterija krvi na sedištu njenog automobila takođe nikad nije objašnjena, niti se poklapa sa tvrdnjama iz anonimnog pisma.

3. Zbog anonimnog poziva osuđen za ubistvo supruge

1931. godine Vilijam Valas radio je kao prodavac osiguranja. Kada je jedne večeri stigao u klub ljubitelja šaha, dočekala ga je poruka – zvao ga je izvesni R. M. Kvaltru i tražio da se nađu sledećeg dana u 19 i 30, a ostavio je i svoju adresu.
I zaista, Valas je sledećeg dana ušao u voz i uputio se na drugi kraj grada, u nameri da nepoznatom čoveku proda polisu osiguranja. Kada je tamo shvatio da adresa koju traži ne postoji, uputio se nazad kući, gde je našao svoju mrtvu suprugu. Ona je ubijena dok njega nije bilo.
Policijska istraga bila je kratka. Za njeno ubistvo očigledno je kriv bio tajnoviti R. M. Kvaltru, čiji identitet nikada nije potvrđen, a policija je zaključila da je to ustvari Vilijam. Oni su to objasnili tvrdnjom da je Valas podmetnuo spornu poruku samom sebi kako bi imao alibi. Međutim, zaposleni u klubu šahista bio je siguran da glas na telefonskoj slušalici nije bio Valasov. U njegovom stanu sve je bilo puno krvi, a na njemu nije pronađena ni jedna kap. Takođe, ubijena supruga pričala je sa dostavljačem taman u vreme kada je Valas napuštao kuću. Policija nije dobro uradila svoj posao, ali sud ga je, na sreću, odmah oslobodio. Izvesni Kvaltru nikada nije identifikovan ili uhapšen, a danas postoji mišljenje da je to bio bivši zaposleni Valasove osiguravajuće kuće.

4. Medicinska sestra nestala bez traga

Medicinska sestra Dona Las (25) u 70-im godinama prošlog veka radila je u hitnoj pomoći kazina u Saut Lejk Tahu u Kaliforniji. Jednog jutra njenog stanodavca i šefa nazvao je nepoznati muškarac, koji se predstavio kao član njene porodice i objasnio im da Done neće biti neko vreme iz zdravstvenih razloga. Njen šef je posumnjao u priču, pa je nazvao njenu majku koja je negirala muškarčevu tvrdnju. Donin auto bio je pred njenim stanom, ali Dona više nikada nije viđena.

Šest meseci kasnije novinar Pol Averi dobio je kriptovanu poruku, kakve je dobijao i od legendarnog serijskog ubice Zodijaka. Njen ubica je poželeo da policija misli da je Donu ubio baš Zodjiak, ali promašio je u jednom vrlo bitnom detalju – Zodijak nikada nije skrivao svoje žrtve. I dan danas nije poznat ni jedan jedini detalj u vezi sa nestankom medicinske sestre.

5. Tinejdžer nestao usred poziva

Godine 2008, student Brendon Svanson (19) kasno se vraćao kući. Vozio je putem uz šumu, a onda naglo sleteo u jarak. Na sreću, nije se teže povredio, pa je trezveno sagledao šta se tačno dogodilo i odlučio da nazove roditelje.
Objasnio im je gde se nalazi, a kada su se oni pojavili na toj lokaciji, njega nije bilo, baš kao ni automobila.

Sledećih 45 minuta proveli su na telefonu, a Brendon je i dalje tvrdio da se nalazi na lokaciji koju im je dao i da vidi svetla obližnjeg gradića. Usred razgovora, odjednom je uzviknuo “O, ne!” i to je bilo to.
Brendon Svanson smatra se nestalim od 14. maja 2008. godine. Tek 120 dana kasnije pronađen je njegov automobil. Telefonski zapisi otkrili su da je Brendon bio 32 kilometra od lokacije na kojoj je mislio da se nalazi. Jedna od mogućnosti je i da je pao u reku, ali problem kod ove teorije jeste to što je njegov telefon bio dostupan i zvonio je danima nakon nestanka.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala