Najzanimljiviji sajt Balkana

Čen mora sve da zapisuje u svesku
Čen Hongži sa Tajvana iz regiona Hsinču pati od veoma retkog poremećaja.Čen ne može da zapamti ništa duže od pet minuta!
 25-godišnji Chen Hongzhi je morao da započne život iz početka nakon povrede glave....

usled koje se javila ova neobična amnezija. Upravo zato on svaki dan mora da vodi dnevnik i beleži šta mu se dešava da ne bi neke stvari zaboravio zauvek!

Kada je imao17 godina Hongži je doživeo saobraćajnu nesreću, u kojoj je povredio glavu. Nakon nekoliko meseci provedenih na odeljenju intenzivne nege, doktori su otkrili da njegovo sećanje traje svega pet minuta, posle čega sve zaboravlja. Ovo je značilo da ne može da se seti svoje neposredne prošlosti, već mora da je beleži.

Upravo zbog svog stanja on ne može da se seti ni kako da piše pravilno, jer mu se stanje konstantno pogoršava. Upravo zato on vodi dnevnik pomoću sopstvenog pisma, koje samo on razume. Kada se svako jutro probudi, njegova majka Vang Miao mora da ga podseti da mu više nije 17 godina. Onda mu daje njegov dnevnik kako bi se podsetio svog života nakon nesreće.
čen sa svojom majkom

"Ovaj dnevnik je moj život, svaki dan zapisujem. Gde god boravim tog dana, ja odmah uzimam dnevnik i zapisujem, uglavnom bitne stvari: koga sam sreo, šta sam radio, koliko sam novca dobio od reciklaže boca, što mi je ujedno i jedini izvor prihoda", kaže on.

Njegova majka kaže da sistem koji su njih dvoje zajednički uspostavili funkcioniše prilično dobro. Iako zbog svog stanja ne može da dobije stalan posao, njegova porodica i prijatelji ga pomažu donacijama. Načelnik sela se brine da ova porodica svaki mesec redovno dobije socijalnu pomoć od socijalne službe regiona Hsinču. Međutim, ovaj uporni mladić nastoji da zaradi dodatni honorar sakupljajući stare plastične boce, koje nosi na reciklažu.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1