Najzanimljiviji sajt Balkanamakaze u stomaku
Mostarcu Alenu Papcu bolnica iz Mostara moraće da plate odštetu od 10.000 evra, jer su mu lekari tokom operacije 2003. godine slučajno u stomaku "zaboravili" hirurške makaze!...

Baksuzni Alen je tako 9 godina živeo sa zaboravljenim hirurškim makazama u stomaku. Svo to vreme nakon operacije Alen (41) je imao teške zdravstvene tegobe, ali lekari nisu mogli da ustanove šta mu je.?!

Alenova agonija je počela 2003. godine kada je zbog čira na želucu završio na operacionom stolu u bolnici u Mostaru. Operacija je prošla "rutinski", a pacijent se polako oporavljao.

Međutim, s vremenom je ponovno počeo da oseća bolove u želucu, ali ni on ni lekari koji su ga naknadno pregledali nisu ni pomislili da bi razlog mogao da bude "zaboravljene" hirurške makaze!.

"Često sam imao bolove u stomaku zbog kojih sam čak i ležao u bolnici. Prvi put sam jače bolove osetio nekih godinu dana nakon prve operacije kada sam ponovno morao u bolnicu. Međutim, tamo su mi rekli da imam upalu gušterače. Lečili su me od toga i bolovi su bili ublaženi. Ali, praktično sam svih 9 godina svako malo imao probleme sa stomakom. Događalo se da me boli gde god dirnem i slično. Međutim, lekari u mostarskoj bolnici ni na jednom pregledu nisu videli hirurške makaze jer se one u biti ne vide na ultrazvuku!" rekao u razgovoru za Dnevni list Papac.

Razlog njegovih čestih zdravstvenih tegoba lekari su otkrili tek u novembru 2012. godine i to na pregledu nevezanom za želudac.

"Mučio me je nesnosan kašalj i to dugo. Na kraju su me poslali na CT pluća i tad sam doživeo šok. Na snimku su se videle makaze duge 12 centimetara! To su makaze koje se na operacijama koriste za zaustavljanje krvarenja, mislim da im je stručni naziv "pean". One su u stomaku pomerile i podigle mi jedno plućno krilo, što mi je izazivalo kašalj" rekao je Papac, koji je nakon toga presavio tabak i tužio bolnicu.

Nakon pet godina suđenja, Opštinski sud u Mostaru presudio je da bolnica Papcu isplati odštetu u visini od 10.000 evra plus kamate.!

" Iz nalaza je vidljivo da je ostavljeni hirurški instrument "putovao" kroz telo tužitelja devet godina i to kroz tanko crevo, a potom kroz debelo crevo, gde se zaustavio na poprečnom debelom crevu i izazvao oštećenje zida debelog creva, radi čega se zaustavio gde je i pronađen. Sve je to uzrokovalo jake bolove i izuzetno loše psihičko stanje Alena Papca" navodi se u obrazloženju presude!

Nadalje se u nalazu tvrdi da je Papac usled greške lekara SKB Mostar trpeo poteškoće koje je imao nakon što mu je prilikom drugog operativnog zahvata uklonjen hirurški instrument .

Pa je sledio vrlo težak period lečenja i oporavka, prvenstveno zbog oštećenja zida debelog creva koje je uzrokovano ostavljenim hirurškim instrumentom

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala