Najzanimljiviji sajt Balkana

koverta pisma sa titanika
Pismo koje je napisano na slavnom "nepotopivom" brodu Titaniku i koje je preživelo potonuće,ovih dana biće prodato na aukciji. Pismo  je napisala putnica druge klase Esther Hart u nedjelju, 14. aprila 1912. godine na dan potonuća Titanika...


Očekuje se da će pismo napisano na Titaniku dostići cenu između 80.000 i 100.000 funti na aukciji koja će biti održana u Wiltshireu. Pismo dolazi s kovertom na kojoj je zastava kompanije "White Star Linea."

 Esther Hart koja je preživela potonuće Titanika, putovala je sa svojom kćerkom, a u pismu koje je pisala majci u Essexu u Velikoj Birtaniji pisala je o tome kako je na velikom brodu.

 "Dragi moji, nedjelja je poslepodne i mi se odmaramo u biblioteci nakon ručka. Bila sam loše juče celi dan, nisam mogla ništa piti niti jesti, ali sada sam bolje. Vreme je jako lepo ali vetrovito i hladno. Kažu nam da ćemo možda stići u New York u utorak naveče, ali najverovatnije da će to biti sreda ujutro. Pisaću ti kad dođem tamo", napisala je tada  Esther.
pismo sa titanika
Da napoemnoemo da je u najpoznatijoj istorijskoj brodskoj nesreći poginulo je 1.500 putnika i članova posade.Među njima je bio i Estherin muž.Na sreću nju i kćerku Evu spasili su članovi posade HMS Carpatia.

Andrew Aldridge iz aukcijske kuće "Henry Aldridge and Son Auctioneers" je povodom aukcije ovog pisma izjavio: "Ovo je jedini preživeli primerak pisma koji je napisan na dan potonuća.Preživeo je nesreću i pripada poznatoj preživeloj putnici.Te ovom pismu daje neizmernu vrednost"

Dodaj komentar


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala