Najzanimljiviji sajt Balkanapismosatitanika1
Pismo koje je napisano na slavnom "nepotopivom" brodu Titaniku i koje je preživelo potonuće,ovih dana biće prodato na aukciji.

Pismo  je napisala putnica druge klase Esther Hart u nedjelju, 14. aprila 1912. godine na dan potonuća Titanika...


Očekuje se da će pismo napisano na Titaniku dostići cenu između 80.000 i 100.000 funti na aukciji koja će biti održana u Wiltshireu. Pismo dolazi s kovertom na kojoj je zastava kompanije "White Star Linea."

 Esther Hart koja je preživela potonuće Titanika, putovala je sa svojom kćerkom, a u pismu koje je pisala majci u Essexu u Velikoj Birtaniji pisala je o tome kako je na velikom brodu.

 "Dragi moji, nedjelja je poslepodne i mi se odmaramo u biblioteci nakon ručka. Bila sam loše juče celi dan, nisam mogla ništa piti niti jesti, ali sada sam bolje. Vreme je jako lepo ali vetrovito i hladno. Kažu nam da ćemo možda stići u New York u utorak naveče, ali najverovatnije da će to biti sreda ujutro. Pisaću ti kad dođem tamo", napisala je tada  Esther.
pismo sa titanika
Da napoemnoemo da je u najpoznatijoj istorijskoj brodskoj nesreći poginulo je 1.500 putnika i članova posade.Među njima je bio i Estherin muž.Na sreću nju i kćerku Evu spasili su članovi posade HMS Carpatia.

Andrew Aldridge iz aukcijske kuće "Henry Aldridge and Son Auctioneers" je povodom aukcije ovog pisma izjavio: "Ovo je jedini preživeli primerak pisma koji je napisan na dan potonuća.Preživeo je nesreću i pripada poznatoj preživeloj putnici.Te ovom pismu daje neizmernu vrednost"

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala