Najzanimljiviji sajt Balkana

pismosatitanika1
Pismo koje je napisano na slavnom "nepotopivom" brodu Titaniku i koje je preživelo potonuće,ovih dana biće prodato na aukciji.

Pismo  je napisala putnica druge klase Esther Hart u nedjelju, 14. aprila 1912. godine na dan potonuća Titanika...


Očekuje se da će pismo napisano na Titaniku dostići cenu između 80.000 i 100.000 funti na aukciji koja će biti održana u Wiltshireu. Pismo dolazi s kovertom na kojoj je zastava kompanije "White Star Linea." Esther Hart koja je preživela potonuće Titanika, putovala je sa svojom kćerkom, a u pismu koje je pisala majci u Essexu u Velikoj Birtaniji pisala je o tome kako je na velikom brodu.

 "Dragi moji, nedjelja je poslepodne i mi se odmaramo u biblioteci nakon ručka. Bila sam loše juče celi dan, nisam mogla ništa piti niti jesti, ali sada sam bolje. Vreme je jako lepo ali vetrovito i hladno. Kažu nam da ćemo možda stići u New York u utorak naveče, ali najverovatnije da će to biti sreda ujutro. Pisaću ti kad dođem tamo", napisala je tada  Esther.
pismo sa titanika
Da napoemnoemo da je u najpoznatijoj istorijskoj brodskoj nesreći poginulo je 1.500 putnika i članova posade.Među njima je bio i Estherin muž.Na sreću nju i kćerku Evu spasili su članovi posade HMS Carpatia.

Andrew Aldridge iz aukcijske kuće "Henry Aldridge and Son Auctioneers" je povodom aukcije ovog pisma izjavio: "Ovo je jedini preživeli primerak pisma koji je napisan na dan potonuća.Preživeo je nesreću i pripada poznatoj preživeloj putnici.Te ovom pismu daje neizmernu vrednost"
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

Posetioci sajta koji koriste Operu

Posetioci sajta koji koriste Operu pregledač (browser) na desktop računarima. Molimo vas da odblokirate naš sajt od adblock opera dodatka  (vidi sliku)  Jer...održavanje ovog websajta moguće je zahvaljujući prihodima od reklama i oglašavanja.HVALA UNAPRED😊 što ste, dozvolili da vam ovaj sajt prikazuje reklame/oglase
zareklame

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1