Najzanimljiviji sajt Balkana
Uskoro bi se na aukciji,tačnije 15. i 16.decembra, trebao da pojavi sto na kom je pisac poznatog romana "Drakula" Bram Stoker 1897. godine napisao svoje delo.Sto na kom je pisan roman "Drakula" ...

prethodno je restaurisan i od njega je napravljeno umetničko delo.
Sto Drakule će jedna kompanija iz Kalifornije ponuditi na aukcu.Inače sto jako dugu istoriju kroz koju je skoro bio i uništen .Tako je ovom stolu na kom je nastao roman "Drakula"nedostajala ladica,dok su nogare stola su bile podsečene.

Pisac romana Bram Stoker, je preminuo 1912. godine,a svoj sto je poklonio prijatelju J.S.R. Phillipsu. Sadašnji vlasnik stola je unajmio britanskog proizvođača namještaja i dizajnera Marka Brazier-Jonesa da ovaj sto sačuva od "vremena" i da ga pretvori u umetničko djelo.

Dizajner nameštaja Brazier-Jones je u izjavi rekao da je želio očuvati sve teksture i pukotine na stolu, ali i da je želeo isto tako odati i počast piscu i čoveku koji je uveo vampira grofa Drakulu u modernu pop kulturu.

Njegovi dodaci na sto uključuju urezane prizore dostojne inspiracije i vizije velikog čovjeka.Urezani su šišmiši,divlji psi,ruža sa trnjem i pupoljcima.Na sto su ugrađene i dvije tajne pregrade koje će biti pokazane kupcu.
Kako se predpostavlja sto na kom je pisan roman "Drakula" mogai bi dostići cenu između 60.000 i 80.000 dolara.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala