Najzanimljiviji sajt Balkana
Kubanski bar "Floridita", u istorijskom centru Havane,napravilo je juče najveći koktel na svetu,osvežavajuće alkoholno piće “daikiri” u veliku koktel čašu je stalo ravno  275 litara koktela....

Uz nekoliko pomoćnika,12 barmena,onisu uspeli da izmućkaju džinovski "daikiri" za svega 33 minuta,koristeći za njegovo "mućkanje" 88 vlaša belog ruma,veće količine limuna mlevenog s šećerom i isitnjenog leda.

Ovaj svoj poduhvat  su posvetili rođendanu američkog pisca Ernesta Hemingveja (1899-1961),koji se rodio 113 godina, kao i 195. godina postojanja bara "Floridita".

Stalni gost u ovom baru je slavni pisac Hemingvej jer su 2004. godine u ovaj bar postavili spomenik od bronze s prikazom za šankom na kom su knjiga i naočari.Bar svakodnevno "posluži" Hemingveju omiljeni "daikiri".Pisac je na Kubi proživeo 20 godina i skoro svakodnevno u Havani posećivao "Floriditu".

Predstavnik "Floridite" Andres Arensibija izjavio je da je u koktel džinovsku čašu stalo 1.466 standardnih koktela.I dodao je na kraju svoje izjave da će za tri dana se znati da li će ovaj poduhvat kubanskih barmena biti uvršćen u Ginisovu knjigu rekorda.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala