Najzanimljiviji sajt Balkana

kamen sa marsa
Astrobiolog dr Ron Džozef je podneo zahtev sudu da izvrši pritisak na NASA-u i njenog administratora Čarlsa Boldena da temeljnije analiziraju fotografije koje im šalje rover....


 U svom zahtevu sudu Ron od NASA  traži da se da bliže ispita fotografiju kamena i temeljnije istraži biološki organizam koji se na njemu nalazi.Ali NASA kako ( oni kažu) su ve pomenuti kamen ispitala pod mikroskopom i bez sumnje utvrdila da je reč o običnom kamenu bez ikakvih znakova života na njemu.Ali astrobiolog Džozef s druge strane ubeđen je da se na kamenu vidi nešto što podseća “na gljivu” sličnu apotecijumu.Takođe smatra da je u najmanju ruku misteriozno pojavio na tom mestu, budući da ga na jednom od prethodnih fotografija nije bilo.

Džozef je na sajtu Cosmology.com poslao uvećanu verziju fotografije kako bi pokazao da je objekat koji ga podseća na gljivice delimično vidljiv.

I uz fotografiju je dodao i ovo: “Spore su bile izložene vlagi zbog promene vremenskih uslova na Marsu. Tokom narednih 12 dana ove spore su rasle i razvile se u strukturu koja je vidljiva na kamenu...To podseća na biološku aktivnost i sugeriše da je otkriven život na Marsu. Međutim, u odsustvu vlage, biološke vrste poput apotecijuma se suše, postaju krte i lome se, pa deluje da je to slučaj i sa vidljivom strukturom”.
kamen sa marsa
 Predstavnik NASA za odnose s javnošću Alard Bojtel kaže da naučnici i dalje analiziraju kamen.
“Pronalazak života van Zemlje je očigledno važan cilj za nas. Međutim, dokaz mora da bude neoboriv”.

 U međuvremenu, Džozef čeka fotografije misterioznog objekta u visokoj rezoluciji.
“Odbijanje da se fotografije pogledaju iz različitih uglova, odbijanje da se naprave mikroskopske slike uzorka, odbijanje objavljivanja fotografija visoke rezolucije je nečuveno, nesmotreno, nemarno i bizarno”,napisao je u svom zahtevu sudu.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1