Najzanimljiviji sajt Balkana


 automobil Spirit of Nemo kapetan nemoa

Ručno pravljeni automobil kapetana Nemo iz filma "Liga izuzetnih džentlmena", koji je vozio Šon Koneri kabriolet "Spirit of Nemo" sa šest točkova ponuđen je pre par dana na prodaju na eBay-u...

"Spirit of Nemo" je dizajnirao Karol Spier, dok je Ken Freeman iz SAD, vrhunski stručnjak u ručnoj izradi, izradio ovaj prelepi "filmski" automobil. Gotovo svi smatraju da je vrhunac rada Kena Freemana ovaj auto kapetana Nema, jedan od najizazovnijih automobila za filmsku industriju svih vremena!

 


Automobil kapetana Nemoa je beli kabriolet se "kotrlja" na šest točkova,četiri s prednje s kojima se upravlja i dva regularno sa zadnje strane.

"Spirit of Nemo" automobil koristi šasiju Land Rovera koja je dodatno ojačana, a ispod haube sadrži ogromni Roverov V8 motor. Takođe ovaj automobil novom vlasniku nudi i hidraulični sistem koji je dizajniran za trke, mogućnost podizanja i spuštanja i fenomenalnu boju slonovače.

Najbolje od svega je to kako se ovaj automobil može voziti po putu, i u potpunosti je u funkciji, za razliku od drugih "filmskih" automobila.Ken Freeman, tvorac ovog automobila rekao je kako je za ručnu izradu ovog kabrioleta potrošio čak 6.500 radnih sati Za sada nema nameru izraditi još jedan primerak ovog automobila.

Procenjuje se da ovaj filmski automobil "Spirit of Nemo" kapetana Nema će se prodati na eBay-u za cenu od 50.000 evra čak i više..

Pogledajte video:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1