Najzanimljiviji sajt Balkana


misteriozna rupa
You tube video snimak iz vazduha  koji se nedavno pojavioo pojavila i proširila društvenim mrežama pokazuje 80 metara široku rupu na poluotoku Jamal, razlog pojavljivanja džinovske rupe za sada još nije poznat...


Kako to uvek bude tu su dežurni internet "ufolozi" koji su istog trena dali zaključak da je reč o mestu sletanja NLO-a
ali ruski stručnjaci odlučili su ne prihvatiti njihove NLO teorije pa su dali svoje, daleko logičnije i naučno utemeljenije objašnjenje.Ruski naučnici pretpostavljaju da je reč o krateru koji je nastao zbog ispuštanja podzemnih plinova, a to objašnjava i spaljen obod ogromnog kratera.

Treća teorija govori da je u pitanju mesto udara nekog velikog meteora. U svakom slučaju, da bi se rešila novonastala misterija ovako velika rupe ruske vlasti su organizovale ekspediciju koju čini niz ruskih stručnjaka.A sve u nameri da se iz rupe uzmu uzorci tla, vode i vode .

Potparol ruskog ministarstva  tvrdi kako se definitivno ne radi o meteoru, ali dodaje i da je prerano govoriti o čemu je tačno riječ. Bilo kako bilo, šta je stvorilo veliki krater u Sibiru uskoro ćemo saznati, a do tada ovo ostaje misterija i veoma  zanimljiva i tajanstvena Sibirska rupa koja se širi društvenim mrežama...

Najnovija vest (objavljena 18.7.2014) glasi:
Ruski naučnici su nakon prikupljanja informacija otkrili su kako je krater izazvao rast temperature, a ne meteor, kako se prvotno nagađalo.

Jedna od članica tima stručnjaka, Anna Kurchatova, smatra da je krater izazvala mešavina vode, soli i plina koja je izazvala podzemnu eksploziju, a dodaje i kako je reč o posledici globalnog otopljavanja planete Zemlje  koje je izazvalo  otapanje leda koji se nalazi ispod površine.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1