Najzanimljiviji sajt Balkana
Slobodno bi ste se mogli zapitati da li je ovo prvi mobilni telefon ? Jedna žena na jednom snimku iz 1938 godine koristi moderni mobilni telefon ,ova misterija bi konačno izgleda je rešena....

Crno-beli snimak devojke koja ćaska sa nekim preko bežične slušalice – nastao tridesetih godina u jednoj fabrici u SAD – privukao je veliku pažnju na netu.Pristalice teorija zavere već su ga nazvale dokazom o putovanju kroz vreme, navodeći i druge primere starijih snimaka koji prikazuju modernu tehonologiju godinama pre nego što je izumljena.

 Međutim, javio se korisnik koji tvrdi da je devojka sa slike njegova prabaka i da zaista drži u ruci mobili telefon – predratni prototip napravljen u jednoj fabrici za komunikacije u Masačusetsu.Kratki snimak žene, nazvan „Putnik kroz vreme u filmu iz 1938” prikazuje devojku obučenu u haljinu u stilu tridesetih u društvu drugih ljudi, takođe obučenih u odeću iz tog vremena.

Ona kao da živo razgovara sa nekim preko uređaja koji drži prislonjen na uho, nalik savremenom mobilnom telefonu. Snimak je napravljen u fabrici u vlasništvu američkog industrijskog giganta Duponta.Snimak je postavljen pre godinu dana a nedavno je identitet devojke razrešen zahvaljujući njenom rođaku. „Devojka na snimku je moja prabaka Gertruda Džouns”, kazao je korisnik potpisan kao „planetcheck”.

"Imala je 17 godina.Pitao sam je za snimak i jasno ga se seća.Rekla je da je Dupont imao odsek za telekomunikacije u fabrici i da su eksperimentisali sa bežičnim telefonima.Gertrurda i njenih pet koleginica dobile su te bežične telefone na sedmodnevnu probu.Ona je na snimku razgovarala sa jednim od naučnika koji je bio sa njene desne strane dok je hodala.

Ovaj snimak je drugi video zapis na kome se mobilni telefon vidi navodno pre nego što je izumljen 2010. godine iskrsnuo je snimak iz jednog filma Čarlija Čaplina iz 1928. gde se, navodno, takođe vidi žena kako razgovara mobilnim telefonom.
izvor.blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala