Najzanimljiviji sajt Balkanazlatnni dolari
Jedan američki par iz Kalifornije su, šetajući psa po svom imanju pronašali pravo blago! Retke zlatne novčiće čija današnja tržišna vrednost iznosi neverovatnih 10 miliona dolara.Novćići su bili zakopani ispod starog drveta....


Američki anonimni bračni par su pronašli u staroj limenoj kutiji 1.427 novčića koji potiču iz razdoblja od 1847 do 1894.godine, a svaki od pronađenih novćića iz kutije je u odličnom stanju.

Novčići su u apoenima od po 5, 10 i 20 dolara bili su naslagani u kanisterima po vrednosti i po manje-više hronološkom redu.Što je nevrovatno neki od tih pronađenih novčića su toliko retki da mogu dostići vrednost od milion dolara,pojedinačno!

Dejvid Hol iz Agencije za procenu vrednosti retkih novčića je utvrdio autentičnost nađenih novčića i rekao da njihova ukupna vrednost može biti i veća od 10 miliona dolara.
blago
 “Ne volim da govorim da se nešto dešava jednom u životu, ali zaista se retko nalazi ovakvo blago. Kao da su našli ćup sa zlatom na kraju duge”, rekao je Don Kagin, numizmatičar kojem se obratio par.

Većina novčića je iskovana u San Francisku, ali ima i nekih koji potiču iz Džordžije.Srećni bračni par nekoliko godina živi na imanju gde je nađeno blago i nema pojma otkud ono tu, rekao je Kagin. Prema njegovim rečima, par će većinu novčića prodati, a neke će zadržati za sebe.

 Neke novčiće će pozajmiti Američkoj numizmatičkoj asocijaciji za Nacionalni sajam novca koji će se održati u Atlanti u četvrtak.Kagin smatra da je ovo jedno od najvećih otkrića retkih novčića u istoriji SAD.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala