Najzanimljiviji sajt Balkana
Mnoga deca u svetu bez sumnje ovih dana će za Božić poželeti dečiji voz zajedno sa prugom i vuće za rukav svoje roditelje u nekom shoping centru da im se kupi kao poklon za Božić.....
Da se "poigraju" dečijim vozom i prugom imali su  Thomas & Friends tim iz Šangaja u Kini su prošlog meseca, ovaj tim je napravio neverovatnu i ogromnu strukturu dečije pruge napravljene od plastike što će te moći i pogledati u videu ispod.Tim Thomas & Friends je postavio novi svetski i Ginisov rekord najduže pruge na svetu za dečiji voz igračku.
 
Ova pruga  je imala dužinu od neverovatnih 2.888 kilometara,a sama pruga je bila sastavljena od 13,769  pojedinačnih plastičnih delova  da bi se formirao sedam "slojeva" pruge! Ovaj pokušaj, obaranja Svetskog rekorda  je organizovala fabrika igračaka "Mattel" dok je ovaj rekord iskorištena je dečija igračka voza  "Thomas Tank Engine" (Tomas voz)
 
Voz koji se kretao po dečijoj najudžoj pruzi na svetu Tomas dostigao je konačni cilj za 4 sata 59 minuta i 58 sekundi.Čime je oboren svetski I ginisov rekod za najdužu sastavljenu dečiju prugu na svetu. Novi rekord pruge ima  oko 200 kvadratnih metara,dok je za 20 odsto duža od prethodnog svetskog rekorda postavljenog u gradu Odaiba u Japanu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala