Najzanimljiviji sajt BalkanaDubai uskoro dobija najveću prekrivenu ski stazu

Dubai grad je već odavno u svetu poznat po svojim veoma ekstravagantnim građevinskim projektima.Ovih dana iz Dubaia je stigla vest da će ovaj grad u UAE dobiti "najveću pokrivenu skijašku stazu na svetu" !...
 
Nova najduža i najveća prekrivena ski staza na svetu imaće pistu dugu 1,2 kilometara i najvišu kulu za stanovanje visine 711 metara u kojoj će biti smešteno  885 apartmana za stanovanje.
 
Ovaj novi turistički i stambeni projekat, Mejdan Uan uključivaće takođe fontanu od 420 metara, kakva ne postoji nigdje u svetu, ogroman tržni centar, hotel sa 325 soba i marinu, navodi se u saopštenju vlasti iz Arapskih Emriata države.


Projekt će takođe uključivati i zatvoreni višenamenski sportski objekat dužine 25.000 kvadratnih metara sa biciklističkom i džoging stazom od 5,3 km kao i 9 km šetališta

izgled najveće prekrivene ski staze na svetu Dubaji
 
Vrednost ovog gigantskog projekta, koji će se prostirati na površini od 3,6 miliona kvadratnih metra na kome će se mesta naći i za hipodrom usred pustinje pored najviše kule na svetu Burdž Kalifa, biće oko  6,2 milijardi evra! 
 
Prva faza ovog projekta, koji treba da privuče do 78.000 stanovnika, biće završena u narednih pet godina kako bi se poklopila sa Svetskom izložbom koja će se održati 2020. u ovom gradu. Podesćamo da u Dubaiju postoji još jedna veštačka ski staza izgrađena 2005. godine u trgovačkom centru i koja je zasada najveća staza te vrste u svetu.
 
"Za grad Dubai koji neprestano gradi nešto inovativno, ovaj prokat je od velikog značaja i za Dubai i za Arapske Emirate, objasnio je na sajtu Nešenel glavni za projekat Mejdana Sead Al Tajer.
 
"Založili smo se da izgradimo destinaciju višestruke namene koja će prevaziće svačija očekivanja i koja će istovremeno biti namenjena turistrima, stanovnicima  i svim putnicima širom sveta" dodao je on.
 
Dubai je je prošle godine posetilo 13,2 miliona ljudi a do 2020 godine se očekuje da će ovaj grad primiti 20 miliona turista.
 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1