Najzanimljiviji sajt Balkana
Zove se "Saltdean Sizzler" i to je njaljuća pica na svetu,pravi je Pol Brejšov daolzi nam iz picerije "Pol" u  gradu Soltdinu, u Velikoj Britaniji.Do sada je Pol prodao  ukupno 1.307 najljućih pica na svetu međutim tek devet osoba je uspelo da pojede najljuću picu i bude  na "Zidu slave picerije"....

Pol tvorac najljuće pizze na svetu kaže :"Oduvek sam voleo začinjenu hranu i to mi je usadilo ovu ideju u glavu",inače on je jedan od devet "pobednika" koji se nalaze na "zidu slave" od  1.300 osoba koje nisu uspele da pojedu svih šest kriški ove pice.

Pol Brejšov je naravno odmah kontkatirao Ginisovu knjigu rekorda,iz Ginsa su mu odgovorili da  najljuća pica na svetu mora imati  1 milion jedinica na Scoville skali da bi postala najljuća na svetu.Tako su stručnjaci sa Univerziteta Warwick ocenili da njegova pizza ima jačinu o neverovatnih 3.2 milona jedinica na Skovil skali!

Kako je vlasnik njaljuće pice na svetu objasnio za željenu ljutinu koristi "duh" čili papričice, kao i čili pastu s ekstraktom čilija, koja čini ovu picu praktično nejestivom za većinu smrtnika. Na kraju se dodaje i ljuta kobasica, ali ona može biti izbegnuta u slučaju vegetarijanaca, bez da se gubi na ljutini. Naravno sam Pol je uspeo da pojede samo dve kirške (od šest) ove ekstremno ljute pice.

Kako Brejšov tvrdi gore od samog jedenja je "dan posle" konzumiranja najljuće pice

Kristofer Barnard (28), jedan od onih na "Zidu srama"( zidu gde nisu uspeli gosti da pojedu picu)objasnio je kako izgleda pokušati pojesi "Saltdean Sizzler" picu: "Bol počinje i pre nego što zagrizete.Čim je pica dodirnula moje usne one su počele da 'gore'. Nije bilo nimalo zadovoljstva, samo bol.Bol se povukla nakon 20-ak minuta ali su onda počeli nenormalni stomačni problemi", rekao je Barnard.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala