Najzanimljiviji sajt Balkana
Peter Breiter (41) je po zanimanju bankar i ništa tu ne bi bilo toliko zanimljivo da on ne radi kao jedini radnik i to u najmanjoj banci na svetu.!
Peter kao i svaki drug bankar obavlja transakcije za 500 stanovnika koliko broji nemačko selo Gammesfeld."Raiffeisen Gammesfeld eG" je kooperativna banka u Nemačkoj .....

I pripada jednoj od 10 najmanjih banaka u toj zemlji gledajući prema depozitima,a i što je neobično ovo je jedina banka na svetu koja ima samo jednog zaposlenog.

Mini banke poput ove u kojoj radi Peter nije retko videti u malim selima ili zajednicama u Nemačkoj,ove male banke nude ograničene kredite lokalnim korisnicima.Mada se u današnje vreme broj ovih mini  banaka dosta smanjio u zadnji 40 godina.Ipak danas i Nemačkoj ih ima oko 1.000 njihova prednost je blizina a to što obavljaju transakcije sa stanovnicma manjih zajednica.

Breiter kaže da je njegov posao u najmanjoj banci veoma zabavan.On zna skoro sve svoje klijente po imenu i redovno im nudi savete finansijske prirode."Ljudi bi rekli da ovaj posao dosadi, međutim,to kod mene nije slučaj"

Breiter dodaje kako je ekonomska kriza učinila da ovakve banke gde on radi preko noći postanu interesante nemačkim građanima i kaže da sad mu klijenti dolaze iz cele Nemačke. "Znam da je jedna osoba zvala pet puta i tražila četiri miliona eura kredita,ali sam odbio jer nije ta osoba nije bila iz sela Gammesfelda", izjavio je Breiter za medije.

Najmanja banka na svetu gde radi Peter zna i da pomaže zajednici u kojoj posluje,a ne samo izvući profit.Dok stanovnici Gammesfeld su zadovoljni što u svom mestu imaju banku i da potvrđuju Peterove reči da im je najmanja banka u Nemačkoj a i u svetu znala dosta puta pomoći u kriznim vremenima.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala