Najzanimljiviji sajt Balkana
Williard Wigan je poznat u svetu čovek koji stvara mikro dela.Tako je za svoje novi rad utrošio gotovo dve naporne nedelje pažljivo oblikujući jaje,i to ne sasvim obično već čokoladno umotano u pravu zlatnu foliju.Sigurno se sad pitate a zašto toliko vremena oko jednog jajeta.?...

Ovo čokoladno jaje je toliko malo da je jedva vidljivo golim okom i verovatno i da ga probate nikada ne bi mogli da osetite njegov ukus
Komplikovane detalje na čoko jajetu koje je stvorio Williard  jedino su vidljive gledajući kroz super mikroskop.

Najmanje čokoladno jaje na svetu je otprilike veličine sedmine dela glave obične čiode! Izvajano je od sićušnog dela pravog čokladnog uskršnjeg jajeta.

Williard se morao boriti tokom izrade ovog najmanjeg čokoldanog jajeta na svetu i sa time da ovaj neverovatno mali komadić čokolade ostane ceo tokom obrade,koliko je malo ovo uskršnje jaje govori i to da je onotokom obrade  pod jarkim svetlom se počinjalo topiti.

Pa je Vilard bio je primoran da pribegne obradi najmanjeg čokoladnog uskršnjeg jajeta na sveu uz pomoć jednog zrna peska da bi potom poprskao zrno rastopljenim cokoladom i polako deo po deo čokoladnog jajeta počeo obrađivati preciznim pokretima.

Vilardove skulpture se redovno prodaju za stotine hiljada dolara,on sam je za ovaj rad rekao:"Rad sa čokoladom je bio pravi izazov za mene.To nije kao ostali materijali koje sam koristio ranije,za pravljenje mini skulputra.Bilo je tako teško zbog toplote iz lampe, i moje ruke,sve to  držati da se ne istopi.

"Na kraju sam shvatio da je jedini način da dobijem pravi oblik uskršnjeg čokoladnog jajeta je da jaje izvajam od zrna peska ,a zatim ga prekrijem čokoladom.

Koliko je ovo jaje mikorskopsko malo Williard je morao da napravi posebnu kutijicu za najmanje čoko jaje na svetu dok je radio na njemu da ne bi ga slučajno oduvao ili izgubio.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala