Najzanimljiviji sajt Balkana

najmanji pistolj na svetu Le Petit Protector

Le Petit Protector to je ime najmanjeg pištolja na svetu koji nije veći od nokta prsta! Ovaj najmanji pištolj na svetu biće ponuđen na aukciji.... Iz aukcijske kuće "Catawiki" očekuju da će najmanji pištolj biti prodat na aukciji koja će biti održana od 11 do 18 marta za oko 2.000 evra ( 1.500 funti)

Reč je o ekstremno retkom francuskom pištolju koji se nosi kao prsten i kao nakit a datira još iz 19. veka. Ovo je prvo oružje koje je postavljeno na prsten. Kroz istoriju se koristio najviše kao zaštita od lopova koji kradu novčanike, satove i venčano prstenje.

Pištolj je napravio Francuz Casimir Lefaucheux davne 1828. godine. Kada se puca iz njega, zvuči kao svaki drugi pištolj, ali nije ni blizu iste jačine.U ovaj najmanji pištolj na svetu stane 2 do 5 zrna olova koji lete manje od 150 metara u sekundi i može napraviti manju rupu na jednoj strani (na primer) limenke. Ne postoje istorijski dokazi da su ovi pištolji ikada korišteni u svrhe odbrane ili za pucanje u nekoga.

Le Petit Protector prestao se proizvoditi kada su postali dostupni mali džepni pištolji. Nikada nisu napravljeni u velikom broju pa su zato danas od strane kolekcionara izuzetno vredni i veoma skupi.

Zavisno od stanja i dodataka, Le Petit Protector pištolj-prstenovi se kreću od 4.000 pa do čak 15.000 dolara po komadu.

Kako izgleda ovaj pištolj prsten pogledajte u priloženom videu:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1