Najzanimljiviji sajt BalkanaU malom selu Vakoneu koji se nalazi u Italiji postoji restoran “Solo per due” .Ovo je najmanji restoran na svetu ima mesta samo za dvoje,restoran o iventara sadrži samo jedan sto i dve stolice....


Jedinstveni restoran je popularna turistička destinacija, posebno za zaljubljene parove. U restoranu nema čekanja na uslugu, a naravno, nema ni gužve. Jedina mana ljubavnog restorana jeste ta što za godinu dana u njegovim čarima može da uživa oko 1.500 ljudi.Imati rezervaciju za ovaj najmanji restoran na svetu je prava lutrija naročito kada se približava dan zaljubljenih ili na sam ovaj dan


Restoran se nalazi u objektu koji datira iz 19. veka, u blizini ostataka vile iz antičkog doba gde je nekad živeo slavni pesnik Horacio. Restoran je dekorisan u tradicionalnom italijanskom stilu.

Sedi se u udobnim kožnim foteljama, a u restorančiću vas greje kamin, dok su na stolu postavljeni romantični svećnjaci i niz sitnih drugih detalja.

Što se menija tiče on je baziran na lokalnim specijalitetima spravljenih na maslinovom ulju. U ponudi su i lokalni ovčiji sir, sveže testenine, slatkiši i peciva.

Na kraju magičnog ručka ili večere, gosti se upisuju u knjigu utisaka gde ostavljaju svoje impresije. Cena aranžmana u ovom ekskluzivnom restoranu iznosi 250 evra po osobi, ali za jedinstveni užitak to i nije mnogo.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1