Najzanimljiviji sajt BalkanaVince Brasco najmanji vatrogasac
Vince Brasco (19) iz Pitsburga u Pensilvaniji je dobrovoljni vatrogasac i ovaj posao radi već četiri godine.Kao što se zna vatrogasci su ljudi kojima se ostali često dive zbog njihovog stasa,ali jedan mladić je dokazao da visina zaista nije bitna.

Vince je visok samo 1.28 centimetara i sa ovom svojoj visinom postao je najmanji vatrogasac na svetu.Vins nosi prilagođeno vatrogasno odelo koje posebno napravljeno za njega.Oduvek je želeo da bude vatrogasac.Međutim brasko je rođen sa ahondroplazijom - to je bolest patuljstog rasta koja tiče na rast kostiju ali ga to nije sprečilo da postane vatrogasac.

Naravno da bi postao pravi obučeni vatrogasac,on još mora da prođe neophodne ispite koji bi mu omogućili da ulazi i u zapaljene zgrade.Ali Brasko ima svoj deo posla on je odgovoran za vodovodni mehanizam na kamionu kao i za sva vatrogasna creva prlikom vatrogasne akcije.
Vince Brasco
Vins iako nizak svojom visinom može na da podigne na bench-pressu više od tri puta svoje težine koja iznosi 40 kg tj moze a digne skoro 120 kg,što mu daje mogućnost da radi na ovakom teškom i zahtevnom mestu vatrogasca.

On je rekao: ”Provodim dosta vremena u teretani i to mi zaista pomaže u mom poslu.Treba da budete jaki za ovakav posao".Vins isto tako radi  i sa nepunim radnim vremenom u prodavnici elektronike i studira medicinu.

i na kraju Vins dodaje "Nikada neću dozvoliti da mi ahondroplazija spreči da radim ono što volim i želim"Vince još uvek živi sa svojim ocem Bilom(50) i majkom Lesom (49)  i sestrom Adele.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala