Najzanimljiviji sajt BalkanaSvi znamo da dok se dočeka penzija treba da prođe dosta godina radnog staža..Na žalost neki je i ne dočekaju il na kraju dobiju neku mizeriju od penzije.Ipak jedna mama iz Srbije se odlučila na neobičan korak.....

ona se odlučila da osigura svoju kćerku  za starost te je tako njena jednogodišnja  devojčica je postala najmlađi penzioner u Srbiji!

Neimenovana devojčica će za nekih 57 godina, kad može da podiže svoje uplate, ako uporno svakog meseca do tada bude odvajala 2.000 dinara, dobijati mesečno oko 197.000 privatne penzije, i to u trajanju od 20 godina."Za tu devojčicu doprinose uplaćuje majka, koja je takođe naš član. Ona će po zakonu akumuliranim novcem moći da raspolaže za 57 godina. To nije usamljen slučaj. I deke i bake uplaćuju za svoje unuke", kaže Nataša Marjanović, direktorka dobrovoljnog penzijskog fonda Delta Đenerali.

Donja starosna granica za uplate ne postoji, ali poželjno je da se s tim krene što ranije, jer privatna penzija zavisi od visine i perioda uplata, investicija fonda i izabranog načina primanja penzije.

“Idealno bi bilo da već od prve plate mladi počnu da štede u fondu. Tako mogu da očekuju višestruko veću penziju od državne”, u Dunav dobrovoljnom penzijskom fondu.

Inače prosečna uplata privatne penzije u Srbiji iznosi oko 4.000 dinara, dok je minimalna u većini fondova 1.000 dinara. Sada u dobrovoljnim penzionim fondovima štedi ukupno oko 180.700 ljudi.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Komentari  
dragan
#1 dragan 17-01-2014 13:12
I pukne fond kao sto je to slucaj bio u Americi,posle 15 godina ili 55 godina i sta onda sa uplatama ,ostanes bez para a to [censored] u ovakvim reklama ne da procitati.
Citat
Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1