Najzanimljiviji sajt Balkanaalergije
U današnje vreme allergije su dosta rasprostranjena bolest.Takođe postoji mnogo vrsta alergija počev od onih običnih pa do onih bizarnih ...


E..upravo te bizarne alergije nekim ljudima su došle glave tj donele im smrt!Tako da sa alergijama ne treba da se igra nego odmah potražiti pomoć lekara....

Alergija na tetovažu donela joj smrt

Italijanska studentkinja, Federika Lamateo (23) je već imala nekoliko tetovaža, koje je radila u istom salonu, ali je poslednja bila kobna. Jutro posle tetoviranja donjeg dela leđa dobila je znake alergijske reakcije i požalila se na osećaj bockanja iglica. Ubrzo potom upala je u septički šok. Sve se odvijalo tako brzo da ni lekari nisu uspeli da je spasu.

Lekovi protiv bolova

Svi se sećamo Brusa Lija, majstora borilačkih veština, koji je preminuo od alergijske reakcije na tablete protiv bolova.

Ujed pčele

Opšte poznata alergijska reakcija od koje može i da se umre ako se ne pruži prva pomoć na vreme

Alergija na lateks

Da li ste čuli za alergiju na lateks, to jest prirodnu gumu? Ona je mnogo češća nego što se misli. Zato postoje muškarci koji ne smeju da koriste kondome, ili gumene rukavice, što se najviše odnosi na žene.

Umrla jer je bila alergična na lepak

Ataša Grejem umrla je u 34. godini od anafilaktičkog šoka prouzrokovanog alergijskom reakcijom na lepak koji je njen frizer koristio kada joj radio nadogradnju kose.Posle noći provedene u diskoteci, Ataša se vratila kući ujutru oko pola sedam, i odjednom je pala u nesvest i prestala da diše. Umrla je posle nekoliko dana u bolnici. Patolozi tvrde da se godišnje desi deset do dvadeset smrtnih slučajeva kada osobe reaguju na lepak koji koriste frizeri.

Izvršio samoubistvo zbog alergije na mobilne aparate?!

Tehnički, reč jeste o samoubistvu. Godine 2012. štampa je objavila neobičnu vest o samoubistvu, kada je violinista Majkl Nild počinio samoubistvo jednostavno zato što više nije mogao da se bori sa svojom alergijom na zračenje mobilnog telefona. Majkl je bio izuzetno osetljiv na zračenje iz mobilnih aparata, i više nije mogao da podnese agoniju sa kojom je živeo svakodnevno.

Ubila je alergija na miris?!

Razumljivo je da neko bude alergičan na pojedine namirnice, ali da neko umre samo zato što je pomirisao neki alergen - to je malo previše. Keti Tag Diđirolamo bila je na drugom medenom mesecu sa suprugom Robom, kada se desio tragičan događaj. Keti je imala bronhijalnu astmu, a i patila je od alergije na morske plodove.

Dok su sedeli u restoranu, konobar je prošao pored njih noseći veliki pladanj pun račića. Izgleda da je njihov miris izazvao ekstremnu alergijsku reakciju. I pored toga što je upotrebila inhalator, i što su se u restoranu zatekla tri doktora koji su joj pritrčali u pomoć, Ketino srce prestalo je da radi. Kad su je dovezli u bolnicu, lekari su konstatovali smrt.

Poljubac smrti

Kristina Defordž iz Kvebeka, preminula je 2005. u svojoj 15. godini, nakon što se ljubila sa svojim dečkom, koji je prethodno jeo puter od kikirija, na koji je Kristina bila alergična. Samo u Americi preko milion i po ljudi godišnje doživi teške alergije na kirkiriki, od kojih otprilike stotinu umre.

Alergija na sunce ga ubila

Sunce jeste izvor života, ali ima i onih koji od njega beže kao od kuge. Jefim A., zavarivač iz Ufe, grada u ruskoj Republici Baškortostan, kao mali dečak je dobio alergiju na sunce, ili fotodermatitis. Pateći od ove retke alergije, Jefim je pronađen mrtav u svom stanu, jednog od najvrelijih letnjih dana, kada je došlo do prestanka rada srca usled akutne srčane insuficijencije. Od ove bolesti, iako retke, patila je cela njegova porodica, i svi su morali da se pridržavaju određenog režima života. Jefim je, na primer, mogao da izlazi samo kada nema sunca.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala