Najzanimljiviji sajt Balkana

najniži na svetu
Kolumbijac Edvard Hernandez (28),iz siromašnog dela grada Bogote,je proglašen pre nekoliko dana za najnižu osobu na svetu.....


Edvard je visok je samo 70 centimetara! Kao dete je bio depresivan i ljut, gledajući kako jedini on u svom okruženju uopšte ne raste.Dane je provodio u kući, izbegavajuči susrete sa drugim ljudima, a pogotovo sa decom koja su stalno postavljala “glupa pitanja”, kako bi rekao Hernandez.Roditelji su bili zabrinuti da li će moći da se snalazi, da li će mu biti potrebna pratnja i da li je u stanju da sam vodi svoj život, što je za njega predstavljalo veliko opterećenje.

2010. godine je u Kini preminuo najniži čovek na svetu,te su  iz Ginisove knjige rekorda,pronašli Edvarda Hernandeza premerili ga i dodelili mu ovu titulu. Tada se sve promenilo i on je odjednom postao zvezda svetskih razmera, jer su mediji učinili da bude u centru pažnje.
najniži na svetu
"Toliko sam bio srećan da sam plakao. Bio sam najniži čovek na svetu i jedini koji je niži čak i od sve dece" rekao je Hernandez.

Ipak, ova sreća nije predugo trajala, jer je samo šest nedelja kasnije najniži tinejdžer na svetu napunio 18 godina i time prešao u kategoriju odraslih. Kako je bio 2,5 centimetara niži, poneo je titulu novog svetskog rekordera.

"Kada sam ga video bio sam strašno ljut i postao opet depresivan, ali mi je majka rekla da bi trebalo da budem srećan zbog njega" kaže Hernandez koji sada radi sa svojim prijateljem u šoping centru, i dalje predstavljajući sebe najnižom osobom.

“Zaglavljen je” između deteta i odrasle osobe i nikada nije siguran gde pripada.
"Ja volim da budem istovremeno i dete i odrastao. Tako me svi vole" izjavio je za novinske i tv medije Edvard
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1