Najzanimljiviji sajt Balkananetacna predvidjanja
Svako može da kaže ili naravi neka predviđanja na osnovu činjenica kao i prethodnih iskustava. Ona su nekada dalje, a nekada bliže istini.Međutim, nekada su predviđanja toliko netačna, da su gotovo smešna,kao što će pokazati ovaj tekst....


U narednom tekstu predstavljamo vam 15 netačnih predviđanja...

Ipod (ajpod)

"Do sledećeg Božića će biti mrtav, gotov, nepostojeći" izjavio je biznismen Lord Alan Šugar o sudbini Eplovog Ajpoda 2005. godine.

Bitlsi

"Bitlsi nemaju budućnost u šou biznisu.Ne sviđa nam se zvuk tvojih momaka.Grupe više nisu aktuelne.Grupe od četiri člana sa gitarama su naročito stvar prošlosti" rekao je izvršni direktor izdavačke kuće “Deka Rekordsa” menadžeru grupe Brajanu Epstajnu 1962.

Automobil

"Konj je tu da ostane, a automobil je samo prolazna moda" rekao je predsednik Štedionice u Mičigenu savetujući advokata Henrija Forda da ne investira u “Ford Motor” 1903. godine.

Voz

"Putovanje vozom na velikim brzinama nije moguće, jer putnici ne bi mogli da dišu i umirali bi od gušenja" rekao je doktor Dionizis Larder, naučnik i akademik davne 1828. godine.

Rokenrol

"Rokenrol će do juna će proći" ovo su napisali 1955. godine o rokenrolu u časopisu “Varajeti”.

Žena premijer

"Proći dosta godina, ne za mog veka, pre nego što žena postane premijer" rekla je Margaret Tačer, buduća premijerka 26. oktobra 1969.

Online kupovina

"Kupovina na daljinu će, iako je veoma praktična, propasti" stajalo je u magazinu “Times” 1966. godine.

Hari Poter

"Deca više jednostavno nisu zainteresovana za veštice i čarobnjake" rekao je nepoznati direktor jedne izdavačke kuće u pismu autorki Džoani Rouling 1996. godine

Rengdenski zraci

"Već će se pokazati da su rendgenski zraci prevara" kazao je Lord Kelvin, predsednik Kraljevskog društva, 1883. godine.

Mitraljez

"Ne, oni će učiniti ratovanje nemogućim" odgovorio je Hiram Maksim, čovek koji je stvorio mitraljez, na pitanje: “Zar ova puška rat neće učiniti još strašnijim?”,davne 1893. godine.( inače odatle potiče izreka "lupaš ko Maksim po diviziji" )

Iphone

"Nema šanse da će Ajfon imati bilo kakav značajan udeo na tržištu. Nema šanse" kazao je Stiv Balmer, izvršni direktor “Micorsofta” 2007. godine

Rakete

"Rakete nikada neće moći da napuste Zemljinu atmosferu" napisao je daleke 1936. godine “Njujork Tajms”.

Nuklearna energija

"Nema ni najmanjih znakova da će nuklearna energija ikada biti upotrebljiva. To bi značilo da atom može da se pocepa" kazao je poznati naučnik Albert Ajnštajn, 1932. godine.

Fotokopir mašine

"U svetu postoji potreba za najviše 5.000 kopir mašina" rekla je kompanija “IBM” kasnijim osnivačima “Kseroksa”, tvrdeći da fotokopir mašine nikada neće imati dovoljno veliko tržište da bi opravdale proizvodnju,te 1959.godine

Telefon

"Telefon ima previše nedostataka da bismo ga ikada smatrali vidom komunikacije" rekao je Vilijam Orton, predsednik “Vestern Juniona” 1879. kada je Aleksandar Grejem Bel pokušao da svoj izum proda ovoj kompaniji.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala