Najzanimljiviji sajt Balkananajskuplja pića na svetu 2015Mada smo jednom već pisali o najskupljim alkoholnim pićima na svetu na našem sajtu prošle godine, donosimo vam novu, osveženu listu najskupljih pića na svetu za ovu 2015. Predpostavljamo da većina voli ponekad da popije bilo da je u pitaju neko slavlje , radost ili tuga ....

Iako svi znamo da je alkohol štetan po ljudski organizam čak u neki slučajevima fatalan po ljudski organizam ova alkoholna pića koja vam donosimo su "fatalna" po džep onoga ko pije...

jer ovo su najskuplja (nova) pića na svetu....

Kentucky Derby Mint Julep Cena: 850 evra

Kentucky Derby Mint Julep

Čuvena trka konja u Kentakiju poznata je i po ovom piću. Tokom dva dana održavanja napravi se oko 120.000 ovih koktela Serviran u srebrnoj Tiffany & Co čaši, specijalni Woodford Reserve burbon, pomešan sa Marokanskom nanom, šećerom iz južnog Pacifika i leda za koji navode da je iz Artičkog Kruga.

Originalni Mai Tai Cena: 1.100 evra

Originalni Mai Tai

Ovo piće se služi u Belfast Merchant hotelu. Osmišljeno je 1944. godine, a ovaj hotel koristi identičan rum koji je korišćen i pre 70 godina.Mai Tai potiče od tahićanske reči “maita i” što znači “dobar”. Ne postoji tako dobar, a ni tako skup Mai Tai koktel kao onaj koji se služi u hotelu Merchant. Hotel Merchant koristi isti i ekstremno skupi J.Ray & Nephew’s rum koji je u upotrebi više od 60 godina. Osim ruma sastavu ovog skupocenoig koktela čine i francuski Garnier Orgeat, holandski DeKuyper Orange Curacao, Trader Vic’s rocky candy sirup i sveži sok od limete. Originalni Mai Tai je naročito poznat po rečima prijatelja Viktora Begersona (osnivača čuvenog lanca restorana Trader Vic): "Maita’i roa ae!" što u prevodu znači "Van ovog sveta! Najbolje!"

Platinum PassionCena: 1.300 evra

Platinum Passion

U pitanju je jedno od najprestižnijih pića u baru Duvet, koji se nalazi u Njujorku i gde se umesto sedenja na stolicama, leži na krevetima. Ruinart šampanjac, tropsko voće, med, smeđi šećer i L’esprit de Courvoisier je miks ovog pića, koje vam se servira pravo u krevet. Platinum Passion je mešavina šampanjca Ruinart, sirupa sačinjenog od bobičastog voća, meda i smeđeg šećera i konjaka L’esprit de Courvoisier Koktel je poznat po služenju u posebnim šampanjskim čašama sa orhidejama na vrhu pića.

Ritz-Paris Sidecar Cena: 1.350 evra

Ritz Paris Sidecar

Hotel Ritz-Paris je dom ovog koktela. Napravljen od konjaka koji datira iz perioda između 1830. i 1870. godine, ovo je koktel koji pariska elita obožava.Hotel Ritz-Paris je čuven ne samo po tome što se smatra osnivačem sidecar koktela, već i po najskupljem sidecar koktelu do sad. Ritz-Paris sidecar čini mešavinu likera Cointreau i soka od limuna, sa izuzetnim šampanjskim konjakom flaširanim u vreme Drugog svetskog rata.

Salvatore's LegacyCena: 7.450 evra

Salvatore's Legacy

Svetski poznat šanker i koktel majstor Salvatore Kalabrese, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kada je izmiksovao ovo biće na bazi konjaka. Sadrži 40 ml konjaka 1788 Clos de Griffier Vieux, 20 ml 1770 Kummel likera, 20 ml 1860 Dubb Orange Curacao i male količine Angostura Bitters iz 1900. godine. Baš se potrudio da napravi nešto skupo...

Vieille Bon Secours AleCena: 10.300 evra

Ovo belgijsko pivo pravi porodična pivnica koja se zove "la Brasserie Caulier". Staro je deset godina i ima osam odsto alkohola, a dostavlja se direktno na kućni prag osobe koja ga naruči.

Winston Coctail Cena: 12.200 evra

Svetski rekord u najskupljem koktelu koji je držao Salvatore, pobijen je kada je Džoel Hefernan napravio ovo piće. Ono sadrži 60 ml Croizet 1858 Cuvee Leonie konjaka, koji po flaši vredi 5.500 evra.

Diamond Is Forever Cena: 19.600 evra

Diamond Is Forever

Ovo piće se može popiti u Ritz-Carlton hotelu u Tokiju i dolazi u paketu sa jednokaratnim dijamantom.Diamonds are Forever koktel je mešavina Grey Goose vodke i limete, kao i visokokvalitetnog dijamanta od 16000 dolara. Do danas su samo dve čaše ovog koktela prodate, pa ipak Diamonds are Forever i dalje stoji čvrsto kao jedan od najskupljih koktela na svetu,jedan sa najviše stila.

Legacy by Angostura Cena: 21.650 evra

Na proslavi 50 godina nezavisnosti Trinidada 2012. godine, pušteno je prodaju svega 20 boca ovog pića - ni manje, ni više nego u flaši od kristala i srebra.

The Jewel of Pangaea Cena: 21.650 evra

Najskuplje piće Azije, može se naći u klubu Pangaea u Singapuru, u klubu za bogataše. Pored brendija i šampanjca koji čine ovo piće, ono se poslužuje sa jednokaratnim dijamatnom, tako da - pažljivo pijte...

Penfolds Ampoule Cena: 147.500 evra

Najskuplje crno vino na svetu, proizvedeno je samo 12 puta. Crveno vino dolazi u neobičnoj drvenoj kutiji sa flašom neobičnog oblika dizajniranoj od strane Andrewa Bartletta.Crveno vino tj piće Penfolds ampule ekskluzivno i jedinstveno jer je napravljeno samo 12 boca ovog pića do danas.Cena ovog pića - Penfolds ampula košta više od 147.000 dolara po flaši.

Armand de Brignac Midas Cena: 185.500 evra

Armand de Brignac Midas

Ova flaša šampanjca je teška 45 kilograma, visok je jedan metar, sadrži 40 regularnih flaša šampanjca. Takođe, obojena je zlatom.Svaka od boca koja je predstavljena u ovom izdanju ručno je napravljena i zahteva prestižne metode izrade, i proizvedena je u ograničenom broju

Macallan star 64 godine Cena: 400.000 evra

Macallan

Sudeći po Ginisovim rekodima, ovo je nasjkuplji viski koji je ikada prodat. Samo jedna boca je napravljena i prodata na aukciji 2010. godine, a novac je otišao u u dobrotvorne svrhe.Macallan viski, za koji se kaže da potiče od Keltskih reči “magh” i “ellan” što znači plodno tlo i “St. Fillian”, irskog sveštenika koji je širio Hrišćanstvo u Škotskoj

Diva VodkaNordid Cena: 1.000.000 evra

Diva VodkaNordid

Nije greška tolika mu je cena pa sad ko voli nek izvoli....Diva Vodka dolazi iz Škotske iz Destilerije Blackwood ova tri puta filtrirana votka se provlači kroz led, ugalj i pesak koji sadrži drago kamenje.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala