Najzanimljiviji sajt Balkana

najskuplje piće
Da li ste ikada imali želju da probate neka eksluzivna vina to jest alkhoholna pića? Verujemo da mnogi od vas jesu,ali su vas sprečavale cene....


Na žalost mi vam ne možemo ispuniti želju vezanu za neko od ovih eksluzivnih i  veoma skupoceno luksuznih pića ali vam  možemo ponuditi kroz tekst u nastavku da saznate koja su to najskuplja vina, odnosno najskuplja alkoholna pića na svetu....1 Tequila Ley.925

najskuplje piće na svetu
Ako ste se pitali zašto Tequila Ley.925 košta bogatstvo, razlog leži u jedinstvenom procesu proizvodnje. Još kada uz to dodate elegantno  luksuzno dizajniranu bočicu koja ima više od 6.400 dijamanata ugraviranim u njemu,oda vam može biti jasnije...Tequila Ley.925 je predstavljena pred odabranom publikom u Mexico Cityju, a verovali ili ne,ali niko nije do sada probao ovu tekilu. S obzirom na činjenicu da je ova flaša Tequila Ley 925 košta neverovatnih 3,5 milona dolara! I samim tim Tequila Ley.925 je naskuplje alkoholno piće na svetu.!

2.  Henri IV Dudognon Heritage konjak

piće
Ako ste voljni da platite  2 miliona dolara za Henri IV Dudognon Heritage konjak Grande Champagne( što je i pravo ime) dobićete zaista lusuzno i eksluzivno alkoholno piće.Ustvari...dobićete alkoholno piće koje je drugo najskuplje piće na svetu! Henri IV Dudognon Heritage konjak je star više od 100 godina i flaša u kojo se nalzi je luksuzno urkašena tj   umočena u 24 karatno zlato i platinu a koja na sebi ima više od 6.500 dijamanata. !

3. Diva Vodka

vodka
Diva Votka će vas iznenaditi svojom eksluzivnošću naravno i samom cenom ovog alkoholnog pića. Po ceni od nevrovatnih 1.000.000 dolara! ( sve zavisi od luksuznosti flaše cena može biti i nešto veća).) Diva Vodka onam dolazi  iz Škotske iz Destilerije Blackwood koja proizvode tri puta destilovanu votku koja je u procesu smrznute filtracije propuštena kroz ugalj nordijske breze i, iz nekog razloga, kroz pesak načinjen od lomljenog dijamanta i drugog dragog kamenja.

4. Dalmore 62
piće dalmore
Još jedno jedinstveno alkoholno piće, zvano "Dalmore 62" Ovo alkoholno piće je posebna jer na svetu postoji samo 12 boca koje su ikada napravljene!. Tih 12 boca "Dalmore 62" svakoj je dato ime vezano uz područje Dalmora Inače jedna flaša je bila prodata tj kupljena na Changai aerodromu in Singapuru po ceni od 215.000 dolara za flašu.Kupac ove flaše ostao je anoniman.

5. Armand de Brignac Midas

vino piće
Svaka od boca koja je predstavljena u ovom izdanju ručno je napravljena i zahteva prestižne metode izrade, i proizvedena je u ograničenom broju.Cena alkoholnog pića  Armand de Brignac Midas je 215.000 dolara.Ovaj šampanjac je pakovan u 30 litarsku bocu.

6 Crveno vino Penfolds ampule

vino skupo piće
Ako ste zaljubljenik crnog vina onda, Penfolds ampule vino tj alkoholno piće može biti  savršeno rešenje i užitak za vas. Ko ima ( viška) novca može ga kupiti po ceni od  170.000 doalra.!Ovo je ujedno i najskuplje crno vino na svetu a spada i u grupu 6 najskupljih alkoholnih pića na svetu.
Crveno vino dolazi u neobičnoj drvenoj kutiji sa flašom neobičnog oblika dizajniranoj od strane Andrewa Bartletta.Crveno vino tj piće Penfolds ampule  ekskluzivno i jedinstveno jer je napravljeno samo 12 boca ovog pića do danas.Cena ovog pića - Penfolds ampula košta više od 170.000 dolara po flaši.

Pa na kraju samo da kažemo... ko voli nek izvoli ili bolje ko ima viška novca nek izvoli.....
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1