Najzanimljiviji sajt BalkanaMisao Okawa napuniće 117 godina
Najstarija (trenutno) osoba na svijetu Japanka Misao Okawa sutra, 5. marta ove godine, napuniće 117 godina! Okawa je rekla prisutnima da 117 godina i nije tako mnogo vremena.?!...

"Pre se čini kao kratak period", izjavila je dok je primala buket cvijeća od vladinog zvaničnika Osake Takehiroa Ogure, kada ju je upitao kakav je osećaj živeti punih 117 godina.

Okawa pogledala zvaničnika Osake, iz svojih kolica i rekla da je veoma sretna što ima toliko godina. O tajni svoje dugovečnosti nonšalantno je kazala da se i sama pita o istom.  

Najstarija trenutno osoba na svetu,Okawa je rođena u Osaki 5. marta 1898. godine, a u Ginisovu knjigu rekorda upisana je kao najstarija osoba na svetu 2013.godine Udala se 1919. godine i dobila troje dece, I ima četvero unučadi kao i šestoro praunučadi.

Njen suprug Yukio je umro 1931. godine. U posljednjih nekoliko godina Okawa je postala prilično usporenija i ima problema sa sluhom, ali još uvek dobro jede i  za njene godine poprilično je dobrog zdravlja.

Japan je zemlja koja broji najviše stogodišnjaka na svetu. Prema podacima japanske vlade, trenutno u Japanu živi oko 58.000 stogodišnjaka među kojima su 87 posto žene.!

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala