Najzanimljiviji sajt Balkana

Violet Brown 117 godina
Jamajčanka Vajolet Braun,bila je najstarija osoba na svetu, preminula je u petak na Jamajci u 117. godini, prenose ovu vest zapadni mediji . ... Sada je titula najstarije žive osobe "prešla" je na Japanku Nabi Tađimu

Braun, poznata kao teta Vi, u trenutku smrti imala je tačno 117 godina i 189 dana, a preminula je u petak u lokalnoj bolnici gde je lečena od srčane aritmije i dehidriranosti.

Premijer Jamajke Endrju Holnes uputio je saučešće članovima njene porodice putem Fejsbuka, nazvavši je „inspirativnom ženom“.

Violet Brown je rođena kao Violet Mos 10. marta 1900. godine, a veći deo života je provela na plantaži šećerne trske u blizini svoje kuće u distriktu Duanvale na zapadu Jamajke.
Bila je vernica Baptističke crkve, gde je godinama svirala na orguljama, a svoju dugovečnost je pripisivala napornom radu i hrišćanskoj veri.

Njen suprug Augustus Braun preminuo je 1997. godine, a najstarije od njihovo šestoro dece umrlo je u aprilu u 97. godini.

U intervjuu koji je prošle godine dala američkoj agenciji, Vajolet je rekla da je iznenađena, ali zahvalna što živi toliko dugo.

"To mi je Bog dao, pa moram to da prihvatim", rekla je tada.

Nakon njene smrti, Gerontološka istraživačka grupa je japanku Nabi Tađimu , koja je rođena 4. avgusta 1900, proglasila najstarijom osobom na svetu.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala