Najzanimljiviji sajt Balkana
Ginisova knjiga rekorda je zvanično pre neki dan proglasila porodicu Melis sa ostrva Sardinija za najstariju je na svijetu!Kako prenosi Britanski "the telegraph" do ovog neobičnog otkrića se došlo jer devetero braće i sestara iz ove porodice imaju ukupno...

818 godina,najstarija sestra iz porodice Melis ima neverovatnih 105 godina!

Inače ovo je zvanično potvrđeno i od strane Ginisove knjige rekorda.Nakon sedam godina istraživanja na svih pet kontinenata,iz Ginisa je stiglo obaveštenje i potvrda za javnost da je italijanaska porodica Melis drži svetski rekord u dužini življenja.

 Melisi su porijeklom iz Perdasdefoga,u regiji Ogliastra, u Sardiniji otoka.Devetero braće i sestara su 1. juna 2012. godine napunili 818 godina i 205 dana života.Najstarija Consolata,ima devetero dece,24 unuka,25 praunuka i tri čukun-unuka,ona će ovih dana proslaviti svoj 105. rođendan.

Po starosti zatim sledi njena sestra 99-godišnja Claudia, koja još hoda i dobro vidi.Zatim dolazi 97-godišnja Maria,93-gopdišnji Antonio, 91-godišnja Concetta,89-godišnji Adolfo koji je još zaposlen u svom baru radi u Perdasefogu,86-godišnji Vitalio, 81-godišnja Vitalia koja živi u Cagliariju i 78-godišnja Mafalda.

Mnogeitalijanske novine pišu da sa ostrva Sardinije,dolaze svetskih rekordi po dugovečnosti ljudi.Tako da sada Sardinija ima 22 stogodišnjaka na svbakih 100.000 stanovnika,dok je u ostalom delu Italije taj procenat znatno niži svega osam na 100.00 stanovnika

 Luca Deiana, profesor kliničke biohemije na univerzitetu Sassari, koji je od 1996. godine proučavao oko 2.500 osoba koje imaju 100 godina i preko kaže:"S jedne strane jeste genetika,nasledna dugovječnost,ali tu je dobra zemlja,plodovi,kruške i šljive koje sadrže supstance što doprinose dugovečnosti ovih ljudi sa ovog ostrva"

Naveo isto tako i malo neobičan fenomen moguć utjecaj "magnetskih polja",a sve to kako on kaže doprinosi da se na italijanskom ostrvu Sardiniji pojavljuje toliko često stogodišnjaka.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala