Najzanimljiviji sajt Balkana
Ponovo je svet dobio najstariju stanovnicu što je i potvrdila Ginisova knjiga rekorda,od pre neki dan najstarija žena na svetu Dolazi iz Japana odakle je i najstariji muškarac na svetu....


Zvanično  po Ginisovoj knjizi rekorda japanka Misao Okavi koja ima 114 godina i 359 dana,a iduće nedelje će napuniti tačno 115 godina je najstarija stanovnica planete Zemlje odnosno na svetu!

Okava je povodom dobijanja zvaničnog certifikata iz Ginisove knjige rekorda izjavila da je "jako sreća", zato što je dobila ovo priznanje i otkrila da je tajna dugovečnosti u "brizi za zdravlje".

Prema zavaničnim podacima japanka Okava je rođena 5. marta 1898. godine, tako da će iduće nedelje napuniti 115 godina.Trenutno živi u domu za stare u Osaki, gde jede šta hoće, kako kaže upravnik doma, ali omiljeno jelo joj je suši od skuše.

Okava se udala 1919. godine, ima troje dece, četvoro unučadi i šest praunučadi.Najstariji muškarac na svetu je 115-godišnji Jiroemon Kimura, koji takođe živi u Japanu.Inače da dodamo i taj zanimljivi podatak u Japanu živi više od 51.000 stogodišnjaka.!

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala